Helyi közélet

2016.05.27. 08:01

BRS: hídként állnak ma is

Miskolc - Tavaly az energetikai megfelelés, az RP-­átállás volt fókuszban.

Miskolc - Tavaly az energetikai megfelelés, az RP-­átállás volt fókuszban.

A kazánokban immár A energiaosztályú szivattyúk vannak – mondta a csütörtöki megnyitó előtt Körmöczy Zsuzsanna, a BRS Klíma és Gázcentrum ügyvezetője. – A jelenlegi kiállításunk arról szól, hogy az energiacsökkentés miként valósul meg. A legnagyobb cégek itt vannak a rendezvényünkön, de a vízlágyítás és a vízkezelés is terítékre kerül. Például a Fernox cég kazáncserénél kihagyhatatlan, amikor a rendszert kell áttisztítani.

Első kézből, a gyártóktól

– Rendkívül fontos a szerelők felelőssége, mert egy kazáncsere nem abból áll, hogy leveszem a falról és felteszem – fogalmazott az ügyvezető, aki immár 24 éve „viszi” a gázcentrumot, és elmondása szerint lassan két évtizede egyfajta űrt töltenek be ilyenkor tavasszal rendezvényükkel, hiszen a régi, nagy kiállítások megszűntek. – A lakosság ilyenkor eljön és energia- és számlacsökkentésről kérdez. Első kézből, a gyártóktól kaphatnak információkat. Ugyanakkor például ön nem rakhatja fel a kazánt, kettőnk közé beépül a szerelő, a kivitelező, így nekik még inkább fontos az, hogy a gyártóval találkozzon. Mi itt állunk hídként, ezért dolgozunk. Az előadásokon pedig a kivitelező konkrét kérdésekkel jön, és ezen az eseményen válaszokat is kap.

– Ugyanazokat a fehér kazánokat látja a falon, ám a belseje kicserélődött – mutatott a falra. – A kéményes és turbós kazánok után immár csak kondenzációs kazánok lesznek piacon, amelyek 40 százalékkal energiatakarékosabbak, mint az 1992-ben forgalmazott őrlángos kazánokhoz képest.

Péntek reggel 8-kor konzultációkkal, majd a vevők és látogatók fogadásával folytatódik a XVIII. Klíma és Fűtéstechnikai Kiállítás és Vásár. 10 órától tanulóknak lesznek előadások, majd 11-től a Linde hegesztési bemutatóját, hegesztési eszközöket, csomagokat nézhetnek meg a szerelők és szakemberek. Délben egy jó lángosra várják a vendégeket, majd a jó hangulatú vásár este 6 órakor zárja kapuit.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában