Helyi közélet

2016.05.27. 10:15

A "vincés nénik" ajándékot is adtak

Miskolc - Gyereknap alkalmából játékokkal és házi süteménnyel várták a GYEK kisbetegeit.

Miskolc - Gyereknap alkalmából játékokkal és házi süteménnyel várták a GYEK kisbetegeit.

Szeretetvendégségbe hívta a súlyosan beteg és mozgássérült gyerekeket csütörtökön a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat. A GYEK-ben kezelt betegek mellett az Éltes Mátyás Általános Iskola tanulóit és a Károly utcai gyermekotthon lakóit is vendégül látták. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vállalta magára a gyermekek szállítását, de az ünnepség előtt a cég telephelyére is elvitték őket, ahol az új buszokat, járműveket is bemutatták nekik.

A szeretetszolgálatnál pedig saját készítésű, házi süteményekkel – zserbóval, London-szelettel, mákos kockával, kókuszgolyóval – kedveskedtek a vendégeknek.

Dr. Tóth Józsefné, a szeretetszolgálat volt elnöke elmondta lapunknak, minden évben várják ezt a rendezvényt, csakúgy, mint a gyerekek, akik már jó előre kérdezgetik, mikor mehetnek a „vincés nénikhez”.

„Azért is szeretnek idejönni, mert érzik a szeretetünket” – fogalmazott dr. Tóth Józsefné.

Kirándulás, nyaralás

A szeretetvendégség keretében a gyerekek műsorral készültek vendéglátóiknak. Dr. Tóth Józsefné ennek kapcsán kiemelte a nevelők, gondozók szeretetteljes munkáját, mint fogalmazott, sok fáradság, sok munka, míg megtanítják a kicsiknek a verseket és a zenét.

A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat már két évtizede támogatja a hátrányos helyzetű családokat, valamint a mozgássérült gyermekeket. Számukra majdnem minden évben rendeznek gyereknapi programot. Vasárnap pedig Gyermekek a gyermekekért címmel jótékonysági hangversenyt tartottak, az ebből befolyt összegből – 120 ezer forint – pedig kirándulást, speciális nyaralást szerveznek majd a mozgássérült gyerekeknek.

A szeretetvendégség keretében nemcsak házi süteményt, de ajándékot is kaptak a vendégek. Az egyik játéknagykereskedés felajánlásának köszönhetően kétládányi játékot – társasjátékot, logikai játékokat – kaptak, valamint a szeretetszolgálat tagjai saját készítésű szívecskékkel kedveskedtek nekik.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában