Helyi közélet

2016.05.03. 20:57

A fiatal életmentők versenyén jeleskedtek

Kassa, Sátoraljaújhely - Szlovák ifjúsági versenyen álltak helyt a sátoraljaújhelyi diákok.

Kassa, Sátoraljaújhely - Szlovák ifjúsági versenyen álltak helyt a sátoraljaújhelyi diákok.

A sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola tanulói képviselték a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Fiatal Életmentők Polgári Védelmi ifjúsági verseny járási fordulóján, április 27-én.

Különdíjat kaptak

A Kassán rendezett megmérettetésen Dávid Mrukvia, a Kassa Járási Hivatal ideiglenesen kinevezett válságkezelési szakágvezetője köszöntötte a diákokat és a magyar delegációt. A verseny során a tanulók számot adtak elsősegélynyújtási, lakosságvédelmi, tájékozódási, tűzoltási ismereteikből, valamint légpuska lövészetben mérték össze ügyességüket. A tanulókat Tóth Zsolt tűzoltó alezredes, Ladányi Lóránt tűzoltó őrnagy, valamint Mészáros Csaba pedagógus és Kohánka István nyugállományú mérnök, polgári védelmi ezredes, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség elnöke kísérte. A magyar csapat az eredményhirdetés során különdíjban részesült.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában