Helyi közélet

2016.04.15. 19:24

Vízelvezetéstől játszótérig

Pálháza - Több fejlesztést is tervez a hegyközi város vezetése.

Pálháza - Több fejlesztést is tervez a hegyközi város vezetése.

Már több évvel ezelőtt felvetődött egy katasztrófavédelmi őrs kialakítása Pálházán, hiszen ez egyrészt nagyobb biztonságérzettel járna együtt a Felső-Hegyközben, másrészt a sátoraljaújhelyi tűzoltók így tudnák tartani a 15 perces vonulási időt veszélyhelyzet esetén.

El szeretnénk érni, hogy a turisták itt is maradjanak. -Szebeni Endre

Előtérben a turisztika

– Ez egy 2012 óta tartó folyamat – mondja Szebeni Endre, Pálháza polgármestere a legutóbbi testületi ülésen. – Jelenleg az egyeztető­tárgyalások folynak az országos igazgatóság illetékes munkatársaival.

Pálháza gesztortelepülésként 21 településen látja el az alapszolgáltatási feladatokat január elejétől. Ezen feladatok közül kiemelkedik a házi segítségnyújtás, az óvoda, az iskola és a lakosság nappali étkeztetése. Nagyságrendileg a közétkeztetést több mint háromezren veszik igénybe a mikrorégióban. A pálházi képviselő-testület a napokban úgy döntött, ebben az évben nem emeli meg a térítési díjakat, így a közétkeztetést mindenki a tavalyi árakon veheti igénybe 2016-ban is.

Ugyancsak ezen az ülésen döntöttek a közbeszerzésekről is. A városvezetés ugyanis a csapadékvíz elvezetését, a városközpont rehabilitációját, intézmények felújítását és turisztikai fejlesztéseket szeretne megvalósítani a közeljövőben európai uniós források bevonásával.

– A turisztikai fejlesztések keretén belül nagyon szeretnénk a kisvasút végállomásának közelében egy interaktív játszóteret és közösségi teret kialakítani. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a turisták ne csak leparkoljanak itt az autóikkal és a kisvonattal menjenek tovább, hanem itt helyben is meg tudják találni azokat a programokat, amelyek lekötik a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt – mondta Szebeni Endre.

ÉM-KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában