Helyi közélet

2016.04.23. 19:32

Visszakérték a sajóládi iskolát, de az egyház nem adja

Sajólád - A sajóládi római katolikus iskola továbbra is az egyháznál marad, mert nem találtak hiányosságot.

Sajólád - A sajóládi római katolikus iskola továbbra is az egyháznál marad, mert nem találtak hiányosságot.

Nem adja vissza a sajóládi általános iskolát a katolikus egyház. Mint arról korábban írtunk, a település képviselő-testülete vissza­kérte az oktatási intézményt, mert a polgármesterhez sok panasz érkezett a szülőktől és a pedagógusoktól az ott folyó munkára. Az Egri Főegyházmegye vizsgálatot indított.

Nem mond le

Az Észak-Magyarország kérdéseire válaszolva a következő sorokat kaptuk:

„A vizsgálat célja az iskolában folyó munka ellenőrzése volt. Ez nem mutatott ki az intézményben olyan hiányosságokat, amelyek rendkívüli intézkedéseket vagy fenntartóváltást tennének szükségessé. A vizsgálat részleteiről értesítettük a helyi önkormányzat vezetőjét és a tankerületi igazgatót is. Az Egri Főegyházmegye minden érintett felé jelezte, hogy nem mond le az iskola fenntartásáról.”

Előzmények: a sajóládi képviselő-testület 2016 januárjában úgy döntött, titkos szavazással megkérdezi a szülőket, akarják-e, hogy visszakerüljön az iskola a Klik fenntartásába és az önkormányzat működtetésébe. A 165 szülő közül 117 szavazott, közülük 107-en igennel voksoltak.

Szavaztak

Ezután a testület 4:3 arányban úgy döntött, visszakéri az iskolát az Egri Főegyházmegyétől. A kérvényt beadták az egyházmegyéhez és a Klikhez is.

Pénteken kerestük Sajólád polgármesterét és plébánosát is, de egyiküket sem tudtuk elérni telefonon.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában