Helyi közélet

2016.04.19. 21:10

Vigyázz! Kész! Pénz! Irány az országos döntő

Miskolc - Két aggteleki és két miskolci csapat jutott a miskolci regionális középdöntőből a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőjének országos döntőjébe hétfőn.

Miskolc - Két aggteleki és két miskolci csapat jutott a miskolci regionális középdöntőből a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőjének országos döntőjébe hétfőn.

A K&H csoport immár hatodik éve hirdeti meg általános iskolásoknak szóló vetélkedőjét, mert fontosnak tartják, hogy már ebben a korban megtanulják a gyerekek az alapvető pénzügyi fogalmakat. A mindennapi pénzügyekben való eligazodást segítendő hívta életre a K&H csoport a játékos versenyt, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az általános iskolások körében.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ebben az évben is megdőltek a korábbi rekordok, azaz az ország 292 településéről 443 iskola jelentkezett és 1416 csapat oldotta meg az első feladatot. Nem kis teljesítmény volt hát a regionális döntőbe jutás sem, a tegnapi napon szereplő 20 csapat elmondhatja magáról, hogy az ország legjobb 160 egysége közé tartozik.

Közülük azonban csak korosztályonként egy, azaz összesen négy csapat jutott a júniusban megrendezendő országos döntőbe.

A miskolci City Hotelben tartott tegnapi vetélkedőn az 1–2. osztályosok között a aggteleki Pénzmanók, a 3–4. osztályosok között a miskolci Aranykoboldok (Szilágyi Dezső általános iskola), az 5–6. osztályosok között az ugyancsak miskolci Feltörekvők (Fazekas általános iskola), míg a 7–8. osztályosok között az aggteleki Aranyforint csapata bizonyult a legjobbnak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában