Helyi közélet

2016.04.01. 20:06

Szabó Benedek és a Galaxisok Miskolcon

Miskolc - A miskolci Helynekemben péntek este Antonia Vai+Muriel-koncert lesz, szombaton pedig Szabó Benedek és a Galaxisok lép a színpadra.

Miskolc - A miskolci Helynekemben péntek este Antonia Vai+Muriel-koncert lesz, szombaton pedig Szabó Benedek és a Galaxisok lép a színpadra.

Szabó Benedek első lemezét (Kapuzárási Piknik, 2013) a Recorder magazin az elmúlt tizenöt év legemlékezetesebb magyar kiadványai közé sorolta, a másodikat pedig az Index a tavalyi év legjobb hazai albumának választotta. Nem véletlenül: a témájukban szinte a végletekig személyes, üzenetüket tekintve mégis végtelenül közérzeti, elsőre fülbemászó dalok egy egész korosztály szorongásait, félelmeit és vágyait leltározzák. Nagy- és kisvárosi éjszakák, házibulik, egy éjszakások, másnaposságok, alkalmi szétcsúszások és magányos séták hazafelé – a hol finoman csilingelő, hol zaklatottan hullámzó számokat élőben a Bradák Soma dobossal, Günsberger Ákos gitárossal és Sallai László basszusgitárossal kiegészülő zenekar adja elő. A Galaxisok idén bekerült a Nagyszínpad 12 döntőse közé.

A Szabó Benedek // Galaxisok 2016-ban is tavaszi turnéra indult, ahol már a készülő harmadik lemezbe is belehallgathat a közönség. A Mayberian Sanskülotts Csordás Zita és Balogh Gallus duójaként indult, és 2011 nyarának budapesti lo-fi hulláma tette egy színtér meghatározó zenekarává. A duót az érzékeny dalok és a DIY-létforma határozta meg, egy dobossal (Hromkó István) és basszusgitárossal (Szigeti Árpád) kiegészülve pedig kiforrott zenekarrá nőtte ki magát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában