Helyi közélet

2016.04.06. 21:18

Miskolci február beruházója

Miskolc - Az Európa-Center-Miskolc Kft. „A hónap beruházója” lett.

Miskolc - Az Európa-Center-Miskolc Kft. „A hónap beruházója” lett.

Az Európa-Center-Miskolc Kft. az egykori kohászati salakhalna revitalizációjával mára Miskolc és a térség gazdasági életébe szervesen bekapcsolódó modern ipari parkot hozott létre, amely egyaránt helyet biztosít a helyi kutatás-fejlesztési projekteknek, ipari és ipari szolgáltató tevékenységet, valamint innovatív szolgáltatásokat folytató cégeknek.

Ezt a tevékenységet díjazta a Nemzetgazdasági Minisztérium akkor, amikor úgy döntöttek, hogy februárban a cégnek ítélik oda „A hónap beruházója” címet.

Az elismerést a tárca kezdeményezésére 2013 augusztusától kezdődően három kategóriában, havonta adják át „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel. A hónap beruházója díjban részesülhet az a beruházó, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárul a magyar gazdaság és export növekedéséhez, a foglalkoztatottak számának és a hazai beszállítói hányad bővítésére törekszik, diplomást, illetve szakképesítéssel rendelkező munkaerőt foglalkoztat, továbbá az elmúlt hónapokban legalább 5 millió euró értékű új beruházást kezdeményezett.

A díjat Lengyel Attila, a cég ügyvezetője vette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a Nemzetgazdasági Minisztériumban múlt pénteken.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában