Helyi közélet

2016.04.30. 13:52

Lions-koncert a miskolci Zenepalotában

Miskolc - Érdi Tamás vak zongoraművész pénteken a Zenepalotában adott jótékonysági koncertet.

Miskolc - Érdi Tamás vak zongoraművész pénteken a Zenepalotában adott jótékonysági koncertet.

A Lions egy világszervezet, lassan 100 éve, hogy megalakult az Egyesült Államokban. Magyarországon a rendszerváltás utáni években jött létre ez a mozgalom: a mi klubunk az elsők között, 25 éve, 1991-ben – mondta lapunknak Bihall Tamás, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke.

– Minden klub által vállalt cél a vakok, gyengénlátók, látássérült emberek segítése. Ez a fő üzenet, de a hátrányos helyzetű embereket, például a Tüskevár Óvodát és Iskolát – ahol sok a sérült gyerek – is támogatjuk.

Bihall Tamás arról is beszélt, hogy Érdi Tamás meghívása egyfajta szimbólum is, hiszen a zongoraművész maga is vak, és ez az esemény üzenetét még jobban kihangsúlyozza.

– Ehhez a rendezvényhez kapcsolódik egy program indítása is, hiszen klubunk 2013-ban egy úgynevezett vak szüretet tartott Tokaj-Hegyalján. Azok a borok most értek be, és annak a szüretnek az eredményét, termését Érdi Tamás névjegyével ellátva jótékonysági árverés keretében szeretnénk piacra dobni – árulta el a soros elnök.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában