Helyi közélet

2016.04.15. 15:02

Kiváló joghallgatók miniszteri elismerése

Miskolc - Kiválósági jogászösztöndíjat vehetett át a Miskolci Egyetem 43 diákja dr. Trócsányi László igazságügyi minisztertől csütörtökön.

Miskolc - Kiválósági jogászösztöndíjat vehetett át a Miskolci Egyetem 43 diákja dr. Trócsányi László igazságügyi minisztertől csütörtökön.

Az elismerés öt hónapon keresztül havi 50 ezer forint támogatást jelent a hallgatóknak.

„Töltse el önöket büszkeséggel, hogy az Igazságügyi Minisztérium ösztöndíjasai lettek, megdolgoztak érte” – mondta dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön a Miskolci Egyetemen. Így köszöntötte ugyanis az Állam- és Jogtudományi Kar azon 43 hallga­tóját, akik a minisztérium által az idei tanévben indított ösztöndíjprogramba bekerülhettek. Az odaítélés alapfeltétele az adott félévben a 4-es tanulmányi átlag volt. A pályázók közel kétharmada nyerte el a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat, amely 5 hónapon keresztül havi 50 ezer forint támogatást jelent. Az erről szóló oklevelet a miniszter adta át csütörtökön a hallgatóknak.

„Megtisztelő az igazságügyi miniszter jelenléte, hiszen ő volt az, aki meggyőzte a kormányt, 500 millió forinttal minden évben támogassák a jogászképzést” – ezt már dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora mondta az ünnepségen. Kiemelve, hogy a Miskolci Egyetem a régió szellemi kisugárzóközpontja, és ez a hallgatói támogatás csak erősíti ezt.

Dr. Trócsányi László arról beszélt, hogy a jogászképzésben kevés az államilag finanszírozott hely, így sok tehetséges diák nem jut be ide. „Márpedig a kormánynak szüksége van a jó jogászokra” – fogalmazott a miniszter. Hangsúlyozta azt is, a minisztérium ösztöndíja egy együttműködés kezdete, gyakornokként is várják majd a hallgatókat, de a miniszter szerint egy későbbi álláskeresésnél is előnyt jelenthet egy ilyen támogatás elnyerése.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában