Helyi közélet

2016.04.19. 18:42

A magyar lelemény

<em>Leleményes a magyar. Tudjuk már ezt nagyon sok történelmi példán is. Éppen ezért egy pillanatra sem lepődtünk meg azon, hogy alig álltak üzembe Magyarországon az év napjaival megegyező darabszámban a „mindent látó fix traffipaxok”, már azon munkálkodik az autósok egy része, hogyan is lehet – kijátszva a rendszer éberségét – megúszni az egyénként igencsak borsos büntetést.</em> <strong>Szaniszló Bálint jegyzete.</strong>

Leleményes a magyar. Tudjuk már ezt nagyon sok történelmi példán is. Éppen ezért egy pillanatra sem lepődtünk meg azon, hogy alig álltak üzembe Magyarországon az év napjaival megegyező darabszámban a „mindent látó fix traffipaxok”, már azon munkálkodik az autósok egy része, hogyan is lehet – kijátszva a rendszer éberségét – megúszni az egyénként igencsak borsos büntetést. Szaniszló Bálint jegyzete.

A sebességgel nincs mit kezdeni, hiszen az annyi, amennyi és amennyit mér a kamerarendszer. Meg más ilyen – kevéssé vitatható – objektív okok is vannak. Más dolgok, a telefonhasználat, a biztonsági öv például azonban – mint barátom mondaná – véleményes. Mert mi van – mondja –, ha én csak a fülemet vakartam meg a telefonnal? Az tilos?

Aztán ott a biztonsági öv, amelynek csíkja egy sötét pólóval vagy a rajta lévő csíkkal jól helyettesíthető. Merész ismerősöm még azt is felvetette, hogy a szabály úgy szól, hogy be kell csatolni a biztonsági övet.

Ő ezt meg is tette, még mielőtt beszállt az autóba.

Aztán szépen ráült a becsatolt övre. Mondja, ő nem szereti, mert nagyon szorítja a mellkasát. Feltehetően ez azért nem állja meg a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában