Helyi közélet

2016.04.01. 16:21

Építkeznek

<em>Húsvétkor jókat nevettem magamban. Arról olvastam ugyanis, hogy Moszkvába ment John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, ismert nevén a CIA igazgatója, aki ugye nem akárki. A kémfőnök azonban – állítják az oroszok – nem járt az ottani külügyminisztériumban, és nem lépett kapcsolatba a Kreml uraival sem. Ekkor az jutott eszembe, hogy természetesen locsolkodni ment oda, de ezt a verziót végül azért vetettem el, mert az útját nem más, mint maga John Kerry, az USA külügyére hozta tető alá.</em> Kolodzey Tamás jegyzete.

Húsvétkor jókat nevettem magamban. Arról olvastam ugyanis, hogy Moszkvába ment John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, ismert nevén a CIA igazgatója, aki ugye nem akárki. A kémfőnök azonban – állítják az oroszok – nem járt az ottani külügyminisztériumban, és nem lépett kapcsolatba a Kreml uraival sem. Ekkor az jutott eszembe, hogy természetesen locsolkodni ment oda, de ezt a verziót végül azért vetettem el, mert az útját nem más, mint maga John Kerry, az USA külügyére hozta tető alá. Kolodzey Tamás jegyzete.

Újra barátkozik a két szuperhatalom és vége a sokadik hidegháborúnak – gondolhatnánk, de erről szó sincs. A kapcsolatok ismételt felvételét a kényszer szülte. A terroristák az egész világot fenyegetik, s ezt felismerve – titkosszolgálati alapon – fogtak kezet ismét az amerikaiak és az oroszok, akik most a szőnyeg alá seprik ellentéteiket.

A saját, jól felfogott érdekükből, persze a „lecsorgó” haszon valamennyiünk életét biztonságosabbá teszi majd. Milyen érdekes ez a politika: ki beszél már itt Ukrajnáról, a Krím-félszigetről, vagy néhány egykori szovjet belügyről. A tét már nagyságrendekkel nagyobb, ezért újra hidakat épít az Egyesült Államok és Oroszország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában