Helyi közélet

2016.04.27. 13:50

Interjú: Bohemian Betyars

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a Bohemian Betyars zenekar oszlopos tagja Palágyi Máté volt, aki mesélt az indulásról és NagySzínPad-os élményeikről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a Bohemian Betyars zenekar oszlopos tagja Palágyi Máté volt, aki mesélt az indulásról és NagySzínPad-os élményeikről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Milyen volt a kezdet?

Bohemian Betyars - Palágyi Máté: Miskolcon kezdődött az egész történet és amikor 17-18 évesen a Földes Gimi alagsorában elkezdtük az első akkordokkal, nem sejtettük, hogy ez lesz belőle. Kezdetekben leginkább barátainknak játszottunk, később pedig rájöttünk, hogy mindig az aktuális gimnáziumi negyedik évfolyamnak zenélünk.

Béres Szabi: Hogyan telt az elmúlt néhány év, hónap?

Bohemian Betyars - Palágyi Máté: Az elmondható, hogy 7 éve, amióta létezik a zenekar, körbeutaztuk Európát és szinte az összes országban játszottunk. Amikor pedig nem volt koncert, utcazenéltünk, azaz jártunk-keltünk világban. Örömzenélés volt a javából. Később kaptunk felkérést Spanyolországból, de voltunk Ibizán, Dublinban, és London, Németország szintén meghódításra került. Idén februárban pedig egyhetes Holland turnén vettünk részt,ahol többek között Amszterdam legjobb club-jában a "Melkweg-ben" csaptunk hatalmas bulit. Nagyon energikus közönség jött össze, akik imádták a betyárkodást! :) A zenénk elég sokoldalú, úgyhogy bárhova megyünk, ha egy szkeptikus ember eljön a koncertünkre, ő is biztosan talál magának valamit a zenénkben, ami tetszik neki. Többször is visszahallottuk már ezt a közönségünktől, akár idehaza,akár külföldön.

Béres Szabi: NagySzínPad?

Bohemian Betyars - Palágyi Máté: Régóta vártunk erre a lehetőségre, hisz ez egy "tehetségMutató",

és reméljük, hogy sikerül(t) megmutatnunk mit is tudunk a NagySzínPad-on produkálni. A versenyben

tizenkét csapat vesz részt, ahol a győztes a SZIGET, VOLT és STRAND Fesztivál nagyszínpadán tud majd nyáron játszani külföldi előadók előtt, ami egy kellő motíváció azt gondolom. Vasárnap az Akváriumban hatalmas érzés volt fellépni és itt is köszönjük mindenkinek aki szavazott Ránk, és persze a vendégzenészeknek (Antonia Vai, Herrer Sára, Sanyoca - Mary Popkids), akik az est folyamán velünk voltak. Hatalmas Show volt. :) Május 5-én este 8 órától újra elindul a szavazás, ami május 8-án este 8-kor zárul.

Béres Szabi: Zenei fronton újdonság?

Bohemian Betyars - Palágyi Máté: Vannak már kész dalok, nagyobb stúdiózást pedig őszre tervezünk. Igyekszünk mindig készülni új zenékkel, dallamokkal, hangzással szóval biztos, hogy a harmadik lemezünk (is) más lesz mint az első kettő, viszont az alap nyomvonal nem változik. Hamarosan minden kiderül.

Béres Szabi: Tervek?

Bohemian Betyars - Palágyi Máté: Várjuk a szabadtéri és fesztiválos fellépéseket, de talán a nyár legfontosabb eseménye számunkra egy három hetes európai turné, ahol neves fesztiválokon tudjuk majd szórakoztatni a közönséget. Idővel pedig a tengerentúlra is szeretnénk eljutni. És persze az új lemez! :)

Béres Szabi: Köszönöm Máté, további sikereket Nektek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában