Helyi közélet

2016.04.29. 07:54

Ha kész a vár, jöhet a strand Diósgyőrben

Miskolc - A miskolci önkormányzat nem mondott le a Diósgyőri Várfürdő újjáépítéséről.

Miskolc - A miskolci önkormányzat nem mondott le a Diósgyőri Várfürdő újjáépítéséről.

Nemrég írtunk arról, hogy a diósgyőriek aláírást gyűjtenek, mert az eredeti tervek szerint a városrész strandja csak egy évre zárt volna be, de ez már a harmadik év lesz, hogy szünetel a fürdőzés. A témával kapcsolatos kérdéseinkre a következőket válaszolta Koczák Szilvia városházi szóvivő: „A strand újjáépítéséről természetesen nem mondott le az önkormányzat, a városrész fejlesztési ütemtervében azonban előrébb szerepel a teljes várrekonstrukció a vizesárok megépítésével. Ennek célszerűségi oka van. A nagy zajjal, porral, gépek mozgatásával járó építkezések közvetlen hatása nem csak a szűken vett építési területre terjed ki. Értelmetlen lenne felújítani egy strandot úgy, hogy azt még egy jó darabig nem lehet használatba venni, ráadásul fennállhat a veszélye annak, hogy létesítményei a szomszédban zajló építkezés miatt esetleg károsodhatnak”.

A strand újjáépítéséről nem mondott le az önkormányzat. Koczák Szilvia

Türelmet kérnek

A szóvivő hozzátette: „A Selyemréti Strand újjáépítése és a tapolcai fürdőfejlesztés – amelynek második üteme hamarosan megkezdődik – is bizonyítják, hogy a miskolci városvezetés elkötelezett a fürdőturizmus és a miskolci fürdőkultúra fellendítésében. A Diósgyőri Várfürdő újjáépítése a városvezetés fontos célkitűzése; a rekonstrukció előkészítése azonban a fent említett gyakorlati okokból csak a várrekonstrukció befejezését követően kezdődhet el, addig a diósgyőriek szíves türelmét és megértését kérjük”.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában