Helyi közélet

2016.04.06. 10:46

Dobozok a gyűjtőbe, nagydolog a lépcsőházba?

Miskolc - Az automata okoz gondot a Vörösmarty utcában, egészen pontosan azok, akik odajárnak.

Miskolc - Az automata okoz gondot a Vörösmarty utcában, egészen pontosan azok, akik odajárnak.

Nem mernek a közeli boltba lejárni az ott lakók, mert a hajléktalanok a padokon isznak, hangoskodnak, nem beszélve arról, hogy a bérházak lépcsőházaiba járnak be elvégezni a dolgukat.

A körzeti rendész egyeztetett a társasházak kezelőivel. Kovács László Csaba.

Ellenőrizzék

Ezt panaszolta levelében olvasónk. Szerinte ez azóta gond, amióta a Vörösmarty utca és Király utca sarkán lévő üzlet mellé kihelyezték az üres dobozokat gyűjtő automatákat, hiszen sok hajléktalan azzal keres pár forintot, hogy ott visszaváltja az üvegeket, dobozokat. S ha már ott vannak, akkor el is időznek a lakótelep ezen részén. Az ott lakók elkeseredettek, nem tudják, hova is fordulhatnának segítségért.

„A helyzetről a Miskolci Önkormányzati Rendészetnek tudomása van” – erősítette meg a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MÖR) közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője, Kovács László Csaba. A területileg illetékes körzeti rendész már felvette a kapcsolatot az áruház vezetőjével, az ott szolgálatot teljesítő vagyonőrökkel, a visszaváltó üzemeltetőjével, a környéken lévő ingatlanok társasház­kezelőjével – mondta.

– Az egyeztetések során arra kérte az áruház vagyonőreit, hogy lehetőségeik szerint rendszeresen ellenőrizzék az automata rendeltetésszerű használatát, környezetének tisztaságát, s amennyiben jogsértést tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendészet ügyeletét. A körzeti rendész egyeztetett a társasházak kezelőivel is, hogy kérjék a lakókat, a lépcsőházak ajtajait tartsák zárva. Az illetékes körzeti rendész és a gépjárműves járőrök visszatérő jelleggel, kiemelten ellen­őrizték a fent megjelölt területet az említett problémák miatt, és ahol jogsértést tapasztaltak, a szükséges intézkedést a helyszínen megtették – jelentette ki a MÖR vezetője.

Mindent megteszünk a terület tisztán tartásáért. Maczelka Márk.

Intézkedési terv

– Jelen pillanatban az áruházban dolgozó munkatársaim mindent megtesznek a kérdéses terület tisztán tartásáért, a felmerülő konfliktusok békés rendezéséért, hogy a hozzánk betérők minél kulturáltabb környezetben tudjanak vásárolni – mondta Maczelka Márk, az áruházlánc kommunikációs vezetője. – A vásárlói visszajelzések alapján a kollégák bevonásával megkezdtük egy intézkedési terv kidolgozását, hogy a helyzet minél hamarabb rendeződhessen.

ÉM-NSZR


Itt lehet bejelenteni

A MÖR arra kéri a lakókat, ha a jelzett problémákat ismételten tapasztalják, a hatékonyabb intézkedés érdekében értesítsék – szolgálati időben – a területileg illetékes körzeti rendészt (Bor Imre, tel.: 06/70 684-5783), illetve szolgálati időn kívül a Miskolci Önkormányzati Rendészet ügyeletét, ami mindennap 0-tól 24 óráig ingyenesen hívható a 06/80 460 046-os telefonszámon.

Készül az intézkedési terv

– Jelen pillanatban az áruházban dolgozó munkatársaim mindent megtesznek a kérdéses terület tisztán tartásáért, illetve a felmerülő konfliktusok békés rendezéséért, hogy a hozzánk betérők minél kulturáltabb környezetben tudjanak vásárolni – Maczelka Márk, az áruház kommunikációs vezetője. – A vásárlói visszajelzések alapján pedig az érintett kollégák bevonásával megkezdtük egy intézkedési terv kidolgozását, hogy a probléma minél hamarabb rendeződhessen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában