Helyi közélet

2016.03.23. 21:40

Tokaji Fesztiválkatlan: Példamutató közös munka

Tokaj - A tokaji Fesztiválkatlan több fesztivál-előadásnak is otthont ad.

Tokaj - A tokaji Fesztiválkatlan több fesztivál-előadásnak is otthont ad.

Tokajba látogatott Turányi Miklós, a Zempléni Fesztivál igazgatója.

A 25. fesztivál extra programokkal jelenik meg Tokajban. Turányi Miklós

Extrák a Katlanban

– A Fesztiválkatlanban bemutatandó produkciók miatt érkeztem – mondta Turányi Miklós. – Példamutató az az együttműködés, az a közös munka, amelyet a Fesztivál­katlannal sikerült kialakítanunk. Igaz, a fesztivál augusztus 12–21. között lesz majd, de a jubileumi, 25. fesztivál ezúttal extra programokkal jelenik meg Tokajban már júniusban és júliusban. Ezek ugyancsak lazán köthetőek a fesztiválhoz, de olyan rangos produkciók, hogy megérdemlik, hogy ebbe a csoportba soroljuk. A John Williams film­zenéiből összeállított programot közel 300 tagú zenekar és énekkar közreműködésével áprilisban Budapesten mutatjuk be. A premier után második alkalommal a tokaji Fesztiválkatlanban mutatjuk be az előadást június 25-én. Július 16-án pedig a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Győri Balett közreműködésével lesz látható a Carmina burana és a Boleró balettelőadás. Augusztus 19-én pedig már a fesztiválprogram keretében ugyancsak ezen a helyszínen lesz látható a Sevillai borbély operaelőadás.

Turányi Miklós elmondta, természetesen a fesztivál ideje alatt más tokaji helyszínek, a zsinagóga és a főtér is bekapcsolódik a jazz- és a gyerekprogramokba.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában