Helyi közélet

2016.03.03. 21:01

Magabiztosak, önállóak és igazi csapatjátékosok

Budapest, Miskolc - Szakértők értékelték az MCC FIT Program első féléves eredményeit.

Budapest, Miskolc - Szakértők értékelték az MCC FIT Program első féléves eredményeit.

A Fiatal Tehetség Program felső tagozatos diákokat megcélzó, speciális képzés, amely 2015 októberében az ország négy régiójában (Miskolc, Veszprém, Pécs, Szolnok) indult a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának diákjai a motiváció és a csapatmunka terén fejlődtek a legtöbbet az első félévben a képzés viselkedés­elemző szakértői szerint.

A csoportos munkák pedig alkalmat adtak arra, hogy az együttműködést gyakorolják... Szűcs Izabella

A tapasztalatokat mind a négy régióban (Miskolc, Veszprém, Pécs, Szolnok) a szülők, régió­vezetők és a diákok iskolában nyújtott teljesítménye is alátámasztotta. „A leglátványosabb eredmény a gyermekek egyéni fejlődésében és a csapatmunka terén figyelhető meg. A képzés során egyre nyitottabbá és aktívabbá váltak a kisdiákok, ami magabiztosabb fellépést adott nekik, önállóbbak lettek, nőtt a kötelességtudatuk, vagyis egyfajta érzelmi fejlődésen is keresztülmentek. A csoportos munkák pedig alkalmat adtak arra, hogy az együttműködést gyakorolják és felfedezzék, milyen szerepekben érzik magukat komfortosan” – nyilatkozta Szűcs Izabella, a FIT Programot vizsgáló szakértő.

„A miskolci FIT-diákok közösségét rendkívül érdeklődő, nyitott gondolkodású és az ismeretszerzésre fogékony gyermekek alkotják, akik – a szülők és oktatók elmondása szerint – otthon is szívesen mélyítették tudásukat a kiadott feladatok alapján. Emellett további pozitív változások is megmutatkoznak a gyerekek viselkedésében, például már sokkal bátrabban nyilvánulnak meg társaságban” – nyilatkozta Szemánné Ortó Ildikó, a FIT Program miskolci régióvezetője.

Az MCC FIT programja a második félévben is folytatódik, amelyben újabb izgalmas témákkal foglalkozhatnak a kisdiákok, úgymint a robotok világa, művészet és matematika, internetes tudatosság, valamint a környezeti tudatosság.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában