Helyi közélet

2016.03.17. 18:06

Kvíz: Te érted, mit beszélnek a szomszéd megyékben?

Miskolc - Mi az a lábtó? Mit csinál az, aki kastol? Mennyire érted meg a debreceni és szabolcsi nyelvjárást? Sok sikert!

Miskolc - Mi az a lábtó? Mit csinál az, aki kastol? Mennyire érted meg a debreceni és szabolcsi nyelvjárást? Sok sikert!

A kérdéshez tartozó képek nem feltétlenül adnak segítséget!

Kvízünk Kálnási Árpád Debreceni cívis szótár könyvének, valamint a a Grafoterápia blog, Szabolcsi szavak gyűjteménye című blogbejegyezésének segítségével készült.


Nem ért téged az, aki az ország másik végéből, vagy esetleg csak a szomszéd városból érkezett hozzád? Azért, mert nem beszéli a debreceni nyelvet. És te?

Ki az a kanördög? Mit csinál az, aki kastol? Tesztünkkel kiderítheted, mennyire ismered a cívisváros nyelvjárását! Sok sikert!

 

Nem ért téged az, aki az ország másik végéből, vagy esetleg csak a szomszéd megyéből érkezett hozzád? Azért, mert nem beszéli a szabolcsi nyelvet. És te?

Mi az a butyka? És milyen az aki lingár? Tesztünkkel kiderítheted, mennyire ismered a térség nyelvjárását! Sok szerencsét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában