Helyi közélet

2016.03.21. 12:25

Varangyok

<em>Gárdonyi-féle tanítókra és kockás liberálhülyékre osztotta a pedagógusokat Facebook-oldalán a Földművelésügyi Minisztérium egyik főtanácsosa, aki maga is tanár, mellette költő, és egyébként pénteken kirúgták a minisztériumból. Bejegyzését még azzal toldotta meg, hogy a tanárokat varangyoknak nevezte</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Gárdonyi-féle tanítókra és kockás liberálhülyékre osztotta a pedagógusokat Facebook-oldalán a Földművelésügyi Minisztérium egyik főtanácsosa, aki maga is tanár, mellette költő, és egyébként pénteken kirúgták a minisztériumból. Bejegyzését még azzal toldotta meg, hogy a tanárokat varangyoknak nevezte. Hegyi Erika jegyzete.Nagy baj van kis hazánkban, ha egy minisztériumi főtanácsosnak ilyesmik jutnak az eszébe akkor, amikor a pedagógusok az oktatás jobbá tételéért emelik föl a szavukat. Mert már az elején hangsúlyozták, nem politikai támadásról van szó. Egészséges, értelmes, gondolkodó gyerekeket szeretnének nevelni, de ehhez nincsenek meg a feltételek a mai iskolákban. Ennek ellenére voltak már „kócos, kockás inges grasszálók”, a „belügyekbe beavatkozók”, újabb „béremelést követelők”, a miniszterelnök szerint pedig „viccelők”. Holott közben elkezdődött a köznevelési kerekasztal munkája, ami talán segíthet az iskolai bajokon. (Persze vannak, akik ebben egyáltalán nem hisznek, és az is igaz, hogy többen politikai célokra használják a pedagógusok elégedetlenségét.)

A főtanácsos viszont valószínűleg nem sokat tud Gárdonyi tanítójáról. Mert Kovács Ágoston nem a hatalomnak akart megfelelni, hanem épp annak hibáival szállt szembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában