Helyi közélet

2016.03.14. 18:51

Persze

<em>Egy pedagógus azt ígérte, nem osztályozza majd a diákjait. Vagy ha erre köteleznék, mindenkinek kénytelen elégtelent vagy jelest adni. A nyílt levelében érthetően elmagyarázta, miért választja ezt a megoldást: az állami intézményfenntartó – a Klik – a felelős, hogy nincs elég szaktanár, a helyettesített órákon mindenki a saját szakjának anyagát oktatja és így tovább.</em> <strong>Bujdos Attila jegyzete.</strong>

Egy pedagógus azt ígérte, nem osztályozza majd a diákjait. Vagy ha erre köteleznék, mindenkinek kénytelen elégtelent vagy jelest adni. A nyílt levelében érthetően elmagyarázta, miért választja ezt a megoldást: az állami intézményfenntartó – a Klik – a felelős, hogy nincs elég szaktanár, a helyettesített órákon mindenki a saját szakjának anyagát oktatja és így tovább. Bujdos Attila jegyzete.A szakminisztérium államtitkára egy interjúban üzent: „az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a pedagógus jogviszonyát, mert a munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket. Ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el.”

Ez – gondolom – elsősorban a közvéleménynek szóló tájékoztatás, amelyben nem mellesleg a közoktatás egyik csúcsvezetője az irányítása alá tartozó ágazat két illetékesét is megnevezi, mint intézkedni köteleseket.

Az esettel kapcsolatban több szó nem esik arról, amiről az elbocsátás kilátásba helyezésével érintett pedagógus beszél: tényleg minden esélyt képes-e megadni a diákoknak a jelenlegi oktatási rendszer ahhoz, hogy a tudás utána már csak az ő képességeiken és szorgalmukon múljon?

Az államtitkárt megszólaltató interjú címe amúgy: „Forradalmi romantika helyett párbeszédre van szükség”. Persze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában