Helyi közélet

2016.03.10. 15:52

Interjú: Krisz Rudolf

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Krisz Rudolf volt, aki mesélt külföldön töltött éveiről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Krisz Rudolf volt, aki mesélt külföldön töltött éveiről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Szabi: Milyen miskolci emlékeid vannak?

Krisz Rudolf: Az idejét sem tudom mikor volt a legutolsó miskolci fellépésem. Nyolc-tíz évvel ezelőtt viszont rendszeresen jártam a városba, ahol szabadtéri nagy koncertnek és több remek hangulatú klubkoncertnek is részese lehettem, illetve a negyedik nagylemezem szintén itt, Diósgyőrben készült. Kedvelem az itteni közönséget, mindemellett jó barátaim is laknak Miskolcon, így amikor itt járok velük is találkozom.

Szabi: Picit mesélj a külföldön töltött évekről?

Krisz Rudolf: Az elmúlt hat évben folyami, tenger és óceánjáró hajókon dolgoztam olykor egyedül, mint bárzongorista, máskor pedig trió felállásban zenéltünk, ami egy nagy tapasztalást adott számomra. Egyébként ebben a formációban unokatestvérem, mint dobos, kedves barátom pedig, mint basszusgitáros volt jelen. De bárhol is járt(unk)am, mindig ott motoszkált bennem a honvágy és a pezsgés, amit azóta érzek újból, mióta járom az országot és színpadra lépek. Végül november végén leszálltam a hajóról, az újévi fogadalmam pedig már az volt, hogy ismét a hazai popszakma körforgásába akarok visszatérni. Azt tudni kell rólam, egy aktív dalszerző vagyok és a kint töltött évek alatt mikor időm engedte, folyamatosan gondolkoztam az új dalokon, mióta pedig itthon vagyok, ez tölti ki a legtöbb időmet a fellépések mellett. Legutóbbi dalom egy angol nyelvű nóta a "Like A Brother" aminek a szövegét is magam írtam, és ami közel sem a tőlem megszokott stílusjegyeket hordozza magában. Megjelenés előtt többször teszteltem a zenét amerikai vendégek előtt és annyira pozitívak voltak már akkor a visszajelzések, hogy kutya kötelességemnek éreztem megcsinálni aztán itthon.

Szabi: Tervek?

Krisz Rudolf: A stúdiózás folyamatosan zajlik szóval rengeteg dal várja sorsát, hogy a kikerüljön a nagy nyilvánosság elé. A következő videóm forgatási munkálatait március végén kezdjük, ami már magyar nyelvű történet lesz és remélem sokan fogják azt is kedvelni. Ezenkívül igyekszem az ország minden szegletébe eljutni és jó hangulatú bulikat összehozni, amik mindig is jellemezték a fellépéseimet. Sokat dolgozunk azon, hogy ismét felvegyük a száz százalékos fordulatot. Ma már minden máshogyan zajlik, mint a kilencvenes években, de azon vagyunk, hogy ismét "felneveljünk" egy új generációt. :)

Szabi: Köszönöm Rudi, további sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában