Helyi közélet

2016.03.31. 15:19

Interjú: Krasznai Tünde és Bujdosó János

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Krasznai Tünde és Bujdosó János voltak, akik meséltek a közös munkáról, és terveikről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Krasznai Tünde és Bujdosó János voltak, akik meséltek a közös munkáról, és terveikről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Milyen emlékekkel érkeztetek Miskolcra ismét?

Krasznai Tünde: Egy évvel ezelőtt az Európa Kiadóval vendég énekeltem már a Helynekemben, melyre azóta is szívesen emlékszem vissza. Jánossal és ezzel a formációval most először léptünk fel a remek miskolci közönség előtt és elmondhatjuk, hogy ismét kellemes élményekkel távoztunk Miskolcról.

Béres Szabi: Hogyan jött a közös munka?

Krasznai Tünde: Elég friss a dolog, csupán néhány hete volt az első (duó) fellépésünk Budapesten,

amit aztán követett egy békéscsabai koncert. Az megismerkedésünk pedig három-négy hónappal ezelőtt történt a Gödör clubban, ahol a Balaton zenekar előtt játszott János - Bárdos Deák Ágival, amely koncerten magam is jelen voltam. Menyhárt Jenő az Európa Kiadó zeneigazgatója volt aztán az, aki bemutatott egymásnak bennünket. Idővel elkezdtünk Jánossal próbálni és most itt tartunk...

Béres Szabi: Stúdiózás?

Bujdosó János: Már most stúdiózunk, viszont egyenlőre a programunk java része feldolgozásokból áll, de olyan feldolgozások, amiket viszonylag kevesen ismernek, igaz ez nem (annyira) volt szempont, hogy ismeretlen nótákat válasszunk és adjunk elő. Ezek közül néhányat nemrég rögzítettünk a stúdióban, a távlati célok között azonban mindenképp saját dalok készítése szerepel zenekaros előadással. Ugyanakkor jelenleg ezt a minimal felállást erőltetjük, azaz csak duóban zenélünk, ezzel is megmutatva másoknak és magunknak, hogy ennyire kevés hangszerrel is meg tudjuk tölteni a levegőt zenével.

Béres Szabi: Szólóban is hallható vagy még Tünde?

Krasznai Tünde: Szólistaként igazából sosem voltam aktív, habár voltak felkéréseim. Az egyik ilyen project volt Karády Katalin, de ott (is) inkább csapattal dolgoztam, ami nagyon sokat jelentett, sokat adott és sokat tapasztalhattam. Nyilván voltak körök, amiket le kellett futnom, hogy előadóként megtaláljam azt az utamat, azt a zenei világot, amiben úgy érzem, hogy kompetens vagyok lélekben. Mindig is titkos vágyam volt rátalálni egy fantasztikus zenészre, ezért is nagy ajándék János, aki elképesztően inspiratív számomra.

Béres Szabi: 2013-ban láthattunk egy tehetségkutató műsorban is szerepelni, az mit adott számodra?

Krasznai Tünde: Színpadi tapasztalat szempontjából mindenképp óriási nagy dolog volt, tulajdonképpen megerősített abban, hogy nekem tényleg ezt kell csinálnom, ráadásul sok visszajelzést és energiát kaptam a műsor alatt, ami után nem a könnyebb populáris "Mainstream" utat választottam, hanem olyan energiákat kerestem, amiben tudok fejlődni és kiteljesedni.

Béres Szabolcs: Tervek?

Krasznai Tünde & Bujdosó János: A közös project az, ami a fő csapásvonal jelenleg az életünkben, sok időt és energiát igénylő feladat amibe belevágtunk, de élvezzük és a tökéletes harmóniára törekszünk a színpadon és azon kívül is.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést,további sikereket Nektek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában