Helyi közélet

2016.03.30. 12:22

Hiába foltozzák, már az sem segít

Miskolc - Arra kértünk olvasóinkat: írják meg nekünk, hogy hol van komoly kátyúveszély.

Miskolc - Arra kértünk olvasóinkat: írják meg nekünk, hogy hol van komoly kátyúveszély.

Olvasóink leveleiből szemezgettünk: „Nagyon időszerű, hogy a média komolyabban foglalkozzon a magyarországi utak kérdésével” – ezt Domby István írta nekünk. „Az úthálózat olyan egy országnak, mint az embernek a vérkeringése. Enélkül nincs élet. Nagyon jó kérdés az is, hogy Magyarországon miért nem tudnak olyan tartós utakat építeni, vagy útjavítást, kátyúzást végezni, mint a környező országokban. Gondolom, az időjárási viszonyok nálunk sem jelentősen rosszabbak. Ajánlom figyelmükbe a megye egyik legrosszabb útszakaszát, amelyet több mint 40 éve újítottak fel utoljára. Az Alsószuha–Jákfalva útszakaszon, ha 20 évesen szerezte valaki a jogosítványát, akkor egy emberöltőn keresztül nem volt lehetősége jó úton végighaladni.”

Kátyú kátyú hátán

Egy másik olvasónk ezt írta: „A Tiszalúc és Hernádnémeti közötti úton borzasztóak a viszonyok. Hiába foltozzák, már az sem segít. Kerülni sem lehet, mert mind a két sáv tiszta lyuk”.

Farkas Zoltán 4 helyszínt jelölt levelében, ugyanis – mint írta – 11 éve lakik a Martinkertvárosban, és rendszeresen használja ezeket az utakat. „Minden évben kátyúzzák és minden évben ugyanott újra keletkeznek a kátyúk” – jegyezte meg. A „négyek”: a Kisfaludy–Berzsenyi Dániel kereszteződés, a vasúti sorompó–Tiszai pályaudvar között, a Szinva utca a Tiszai pályaudvari Szinva hídtól a volt Fonodáig, a Szirma–Pesti út végig.

Bányai Péter azt javasolta lapunknak, hogy a Miskolc–Parasznya közút Miskolc és Lyukóbánya közötti szakaszát kompletten tegyék fel a térképre, mert „az nemhogy kátyús, de balesetveszélyes mindkét irányban” és „ugyanezen út 12. kilométere környéke is katasztrofális”.

Kaptunk fotót Igrici bekötőútjáról, amely a falut köti össze a Nyékládháza–Mezőcsát közötti útszakasszal, míg más szerint Miskolc–Harsány között a volt honvédségtől lefelé Harsány irányába sok kátyú veszélyezteti a közlekedést, illetve a Pingyomon a 3 kilométeres büfénél.

Az Észak-Magyarország kérdéseket juttatott el ez ügyben a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez és a miskolci önkormányzat illetékeseihez, eddig nem kaptunk választ.

Bükkábrány és Sály

„A Bükkábrány és Sály község közötti út áldatlan állapotára szeretném a figyelmet felhívni” – írta olvasónk. „Néhány évvel ezelőtt az illetékes közútkezelőnél szóvá is tettem. Választ is kaptam, miszerint ötödrendű út, a kezelő megfelelő színvonalon gondoskodik a karbantartásról. Nem az a baj, hogy egy út ötödrangú, hanem az a baj, hogy századrangúként kezelik. (...) Egy korábbi cikk szerint régi álma valósul meg a sályi lakosoknak, újraburkolják a teljes utat. Nos ebből sajnos nem lett semmi. Mikor fogják elfogadhatóvá tenni?”

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában