Helyi közélet

2016.03.01. 12:20

Fekete Tibor lett Emőd új polgármestere

Emőd - A vasárnapi időközi választáson Fekete Tibort választották Emőd polgármesterének.

Emőd - A vasárnapi időközi választáson Fekete Tibort választották Emőd polgármesterének.

A voksolásra azért volt szükség – mint arról lapunk is beszámolt –, mert az emődi szülők közössége a képviselő-testület feloszlatását kezdeményezte, a város iskolájának és óvodájának fenntartóváltása körüli bonyodalmak miatt. A szülők számára ugyanis a tanévkezdés előtt néhány nappal derült ki, hogy a két intézmény mégsem lesz katolikus, pedig az egyházi átvételt a szülői közösség 90 százaléka támogatta. Végül a testületet novemberben feloszlatták, vasárnap pedig megtartották a választást, ahol három független polgármesterjelölt indult.

A voksoláson, a 4122 választásra jogosult polgárból, 2148-an vettek részt, ebből Fekete Tiborra 1247-en, Pocsai Enikő korábbi polgármesterre 769-en és Havas Istvánra 132-en szavaztak. A település képviselő-testületi helyeire hat független és két fideszes jelöltet választottak meg.

Fekete Tibor Emődön született, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett közgazdász diplomát. Korábban öt választási ciklusban vett részt az emődi képviselő-testület munkájában, ebből három cikluson át alpolgármestere volt a településnek. Életrajzából kiderül, a szakmájában eltöltött 44 év alatt különböző munkahelyeken, más-más munkakörben, de mindig az államháztartáshoz kapcsolódó pénzügyi-számviteli területen tevékenykedett.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában