Helyi közélet

2016.03.23. 16:56

Egy „Zűrzavaros éjszaka” áll előttünk

Miskolc - A héten új bemutatóra hívja a közönséget a miskolci színház.

Miskolc - A héten új bemutatóra hívja a közönséget a miskolci színház.

Március végén új bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház. Ion Luca Caragiale vígjátékát, a Zűrzavaros éjszakát állítja színpadra a Kamaraszínházban Rusznyák Gábor rendező. A szerzőt a román irodalom legnagyobb drámaírójaként szokták emlegetni, művét Székely Csaba, a mai magyar irodalom kiváló humorú drámaírója fordította és dolgozta át. A bemutató-előadás március 24-én lesz.

A múlt csütörtöki sajtótájékoztatón Rusznyák Gábor rendező jelezte: a román szerző vígjátékát Magyarországon ritkán állítják színpadra, ennek oka pedig az, hogy az a fajta nyelvi humor, amit ő alkalmaz, nehezen ültethető más nyelvekre.

– Mi Székely Csaba szövegét használjuk, akit Marosvásárhelyen kértek föl egy főiskolai vizsga kapcsán a darab lefordítására. Az ő titka, hogy kitalált egy saját nyelvet, aminek segítségével kiválóan működnek a nyelvi játékok – fogalmazott a rendező. Hozzátette: szívesen vállalta a darab megrendezését, hiszen rendkívül színészközpontú, és a színészek maguk is élvezik a játékot. A darab érdekessége lesz az is, hogy a néző tetten érheti benne a magyarországi helyzetre vonatkozó utalásokat is.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában