Helyi közélet

2016.02.15. 19:42

Séta az esőben, kutyusokkal

Miskolc - Nem sokáig marad üresen a gazdát talált állatok kennelje.

Miskolc - Nem sokáig marad üresen a gazdát talált állatok kennelje.

Az elmúlt hétvégén is sok örömet okoztak a látogatók a Miskolci Állategészségügyi Telep lakóinak. A zuhogó eső ellenére minden kutyus sétálhatott a lelkes önkénteseknek köszönhetően. Két kis eb pedig hamarosan új gazdára talál, már csak az oltásra és a csipre várnak, tudtuk meg Dovák Bertalannétól, a telep vezetőjétől. Nem kevesebb mint 51 látogató ajánlotta fel segítségét szombaton.

– Elhelyezett állataink a látogatói szeretettől nagyon sokat fejlődtek. Rendkívüli örömet és hálát mutatnak minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék – fogalmazott a telepvezető. Hozzátette: az év első hónapját biztató eredménnyel zárták, mivel a telepre bekerült 88 kutyából 80 gazdához került vagy a támogatói kör tagjainak szervezésében menhelyekre utaztak. Örömüket csak az árnyékolja be, hogy a kihelyezett állatok kenneljei egy napig sem maradnak üresen. Folyamatosan kerülnek be újabb gazdátlan, magára hagyott állatok.

A telepvezető elmesélte, hogy nagyon sok lelkes és lelkiismeretes segítőre találtak. Van, aki a sétáltatáson kívül a szalmázásból is kiveszi a részét, más a kutyák szőrét teszi rendbe.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában