Helyi közélet

2016.02.09. 14:51

Feladat

<em>Matematikai szövegértős feladatajánlat 2016-ban középiskolába felvételizők számára</em>. <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Matematikai szövegértős feladatajánlat 2016-ban középiskolába felvételizők számára. Bánhegyi Gábor jegyzete.

„Az intézményfenntartó vállalja, fizet a szolgáltatónak a gázfelhasználásért, amit fűtés céljára vásárol, hogy a gyerekek ne fázzanak az iskolában. A vállalás közben nem teljesül, a szolgáltató pedig jelzi, kikapcsolja a gázt, ha az intézményfenntartó nem fizet. Később is figyelmeztet, majd választ nem kapván, ki is kapcsol. Ezután intézményfenntartó azt mondja, őket váratlanul érte az eset, mire a szolgáltató elmondja, mihez képest, amikor több ízben is értesítették erről a fenntartót. Kikapcsolás után a gyerekeknek tanítási szünetet rendelnek el influenzajárvány idején, amikor a 35 tagú 7. a osztály 40 százaléka már amúgy is beteg volt. A kérdések: Hányszor jelzett a szolgáltató? (2 pont) Igazat mondott-e a fenntartó, amikor azt állította, váratlanul érte őket a kikapcsolás? (1 pont) A kikapcsolás idején a 7. a osztályból hányan voltak egészségesek? (2 pont) Hányan nem mentek iskolába a 7. a osztályból a kikapcsolás utáni első tanítási napon? (3 pont) Plusz két pontért: Felelősségre vonnak-e valakit az intézményfenntartóban a tartozásért és a nem fizetés miatti kikapcsolásért?”

Természetesen ez csupán egy fiktív feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában