Helyi közélet

2016.02.24. 14:40

Interjú: Pixa

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal dj/producer Pixa volt, akinek Kis Grófoval közös "Mulatási" c. slágerüket a legnagyobb videómegosztón már majdnem tizennégymillióan látták.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal dj/producer Pixa volt, akinek Kis Grófoval közös "Mulatási" c. slágerüket a legnagyobb videómegosztón már majdnem tizennégymillióan látták.

Szabi: Mikor kerültél közel a zenéhez, producerkedéshez?

Pixa: Körülbelül 95 óta írok zenéket kisebb nagyobb sikerrel. Pontosan emlékszem az első gépemre. Alig ment rajta valami, először még hangkártya sem volt benne, de nyáron az autószerelőben megkerestem az árát, ez 5000 Ft volt és el is ment rá két heti fizetésem. Azóta már több album is a hátam mögött van, ezen kívül számtalan sláger zeneszerzője, producere voltam. Dolgoztam többek között Sp-vel Fluor Tomival és a Nobody Moves formációban Androval.

Szabi: Bátran mondhatjuk, hogy 2015 slágere a "Mulatási" volt, amit Grófoval csináltatok. Hogyan jött a közös munka ötlete?

Pixa: Az ötlet kedves "édesanyánk" Vermes Orsolya fejéből pattant ki, én pedig amúgy is szeretek olyan zenéket összerakni, ami teljesen más mint a többi, más mint az éppen aktuális zenei trend. Most legfőképpen a bounce elektronikai vonalon mozgok, amibe eléggé beleillett Grófo. Felkerestem megmutattuk neki és némi gondolkodási idő után elkezdődtek a dal munkálatai. Egy fehérvári barátommal, Smithmusix-al szoktunk egyébként dalokat írni, ő írta a "mulatási" szövegét is, gyakorlatilag öt perc alatt. A videót pedig Miki357 rendezte akit, ha szabadon engedsz dolgozni mindig valami brutál jó dolgot tesz egybe. A visszajelzések alapján elmondható, hogy az emberek nagyon szeretik a nótát, hiszen lassan a 14 milliós nézettséget is túllépjük, ami nagy öröm számunkra. Nyilván a Grófonak van egy jó karaktere, ami sokat számít viszont, ha megnézzük a zenéit, akkor átható, hogy neki is azok a dalok nézettebbek, amiket valakivel közreműködve készített el. Picit megmutattuk magunkat más-más rétegnek a "mulatási" által, de mindketten maradunk a saját zenei stílusunknál.

Szabi: Tervek?

Pixa: Március elején fog kijönni egy kedves miskolci lemezlovas barátommal (Dj Franky) közös dalunk, ami egy elég fejrázós zene lesz, és amire remélhetőleg sokan fognak bulizni a közeljövőben. Nyáron pedig érkezik egy finom kis feldolgozás, amiről egyenlőre még nem szeretnék többet elárulni. De ezenkívül is megy az ötletelés, szóval lesznek még újdonságok idén. Addig is mulatási Mindenkinek!

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Dani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában