Helyi közélet

2016.02.14. 17:50

Hármas iker bárányok születtek Mályiban

Mályi - Csütörtökön Mályiban, a Borsod Agroker Zrt. telephelyén hármas iker bárányok születtek – kaptuk a kedves hírt.

Mályi - Csütörtökön Mályiban, a Borsod Agroker Zrt. telephelyén hármas iker bárányok születtek – kaptuk a kedves hírt.

Még nincs nevük

Bárány Katalintól, a társaság munkatársától azt is megtudtuk, hogy az anyaállat kétesztendős, tavaly nem ellett, így ez az első ellése volt, ugyanakkor nem kapnak nevet a kicsik. Általában egy-két utód szokott születni, ezért mondják ritkának a hármas ellést, amely inkább kecskéknél gyakori. Igazából nincs igazi magyarázat a hármas ellésre, de elképzelhető, hogy a gének a felelősek, plusz a természet.

Az is bizonyos, hogy az állatokat felnevelik, ám fontos hangsúlyozni, hogy a Borsod Agroker nem foglalkozik állattenyésztéssel. Kiderült az is, hogy a bárányok a cég területén karbantartják a területet, azaz legelnek, a fűnyíró szerepét töltik be, illetve látványosságként is szolgálnak a termelők, a vásárlók és nem utolsósorban az ott dolgozók örömére.

A szakemberek szerint a három kisbirkának nem lesz elég az anyatej, biztosan külön is etetni kell majd őket, hogy minden rendben legyen velük.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában