Helyi közélet

2016.02.04. 18:29

„Fontos ügy miatt vagyunk itt”

Miskolc - „Leszóltak” a miskolci óvodákba a demonstráció miatt?

Miskolc - „Leszóltak” a miskolci óvodákba a demonstráció miatt?

Konkrétan tudunk arról, hogy valamennyi miskolci óvodába leszóltak, hogy komoly következményei lesznek, ha elmennek a szerda esti demonstrációra – nyilatkozta egy országos médiumnak szerdán Csabalik Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára. A hírt gyorsan átvette az országos sajtó, majd a Demokratikus Koalíció miskolci önkormányzati képviselői nyílt levélben követelték dr. Kriza Ákos polgármestertől, hogy azonnal indítson vizsgálatot az ügy kiderítésére.

Az önkormányzat azonban visszautasította a vádakat, közleményükben úgy fogalmaztak, értetlenül állnak Csabalik Zsuzsanna állítása előtt. „Az önkormányzat semmilyen módon nem gyakorol nyomást a pedagógusokra, hogy demokratikus jogaikkal éljenek…”

Újratermeli a hibákat

A pedagógustüntetéshez több párt, politikus csatlakozott. Hiller István, az Ország­gyűlés alelnöke, az MSZP oktatási kabinetjének vezetője szerdán Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján elmondta: „Amíg a magyar közoktatás középpontjában a Klebelsberg Kunóról elnevezett intézményközpont áll, addig a hibák, a problémák újratermelődnek, ezért a Kliket meg kell szüntetni”. Hangsúlyozta: az MSZP egyetért a pedagógusok követelésével. Ő maga azért jött Miskolcra, hogy részt vegyen a szakszervezetek által meghirdetett fáklyás felvonuláson.

– Nagyon fontos ügy miatt vagyunk itt, és fontos volt a levél, amelyet a hermanos tanárok megfogalmaztak – ezt már Máhr Ági színművésznő mondta munkatársunknak a Városház téren.

– Félig miskolci, félig pesti vagyok, és most nagyon büszke vagyok Miskolcra, hogy nemcsak munkásváros, hanem valóban a kultúráért, az oktatásért is tesz. Az oktatás létkérdés!

A központosítás ellen jöttem, a tanárok egymás figyelése ellen, a gyerekek kizsigerelése ellen, a központi tanterv ellen, az ellen mind eljöttem, ami az országban van.

ÉM-NSZR, JLI


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában