Helyi közélet

2016.02.16. 18:29

Fitneszterem lett a rendőrség épületéből

Borsodnádasd - Március 4-én adják át Borsodnádasd legújabb sportlétesítményét, a Nádasd Fitnesst.

Borsodnádasd - Március 4-én adják át Borsodnádasd legújabb sportlétesítményét, a Nádasd Fitnesst.

A tervek szerint március első napjaiban adják majd át a Nádasd Fitnesst, amelyet a település központjában, a polgármesteri hivatal szomszédságában alakítottak ki. Néhány évvel ezelőtt még a helyi rendőrőrs székelt az épületben, de az elköltözésük után meg kellett találni a jövőbeni hasznosítás lehetőségét. Kormos Krisztián polgármester szerint egy hiánypótló beruházás valósult meg az elmúlt hónapokban, hiszen fitness-, konditerem legközelebb Ózdon található, mostantól viszont már helyben is mozoghatnak majd a nádasdi fiatalok és akár az idősebb korosztály is.

– Az országban kevés önkormányzat áldozott arra, hogy a közösség aktív és kulturált sportolását ily módon elősegítse, mi úgy gondoltuk, Borsodnádasdon komoly igény, nagy szükség van egy konditeremre – fogalmazott Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Egy belügyminisztériumi pályázaton szerepeltünk sikeresen, az itt elnyert több mint 20 millió forintot viszont az önkormányzat kiegészítette, így válhatott valóra ez a tervünk. Első körben csak a belső átalakításban gondolkodtunk, de később úgy véltük, hogy kívülről is széppé varázsoljuk az épületet. Bízom benne, hogy a beszerzett gépek sok ember számára teszik majd lehetővé a zsírégetést, és a város igazi sportközösségi terévé válik a terem.

Szabadtéren is

Kormos Krisztián elmondta továbbá, hogy edzőt, szakembert is találtak már, aki a tudatos testépítésben nyújt majd segítséget az embereknek, de a további terveik között szerepel még street fitness berendezések beszerzése, hogy tavasztól őszig akár szabadtéren is mozoghassanak a borsodnádasdiak.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában