Helyi közélet

2016.02.28. 13:32

Eladta a NAV által lefoglalt gépeket, hoppon maradt a vevő

Miskolc - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által lefoglalt nyújtó- és dagasztógépekkel, mérlegekkel, kemencével és hűtőkkel együtt értékesítette vállalkozását egy több tízmillió forintos adótartozással rendelkező pékség Miskolcon.

Miskolc - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által lefoglalt nyújtó- és dagasztógépekkel, mérlegekkel, kemencével és hűtőkkel együtt értékesítette vállalkozását egy több tízmillió forintos adótartozással rendelkező pékség Miskolcon. A lefoglalást azonban eltitkolta a vásárló elől. Miután a vállalkozás az előírt határidőre nem fizette megadótartozását, a NAV pénzügyőrei és végrehajtói megjelentek a pékségben, és elszállították a berendezéseket. A gépeket elárverezik, és az értük kapottösszeget a bíróságon perelheti vissza a jóhiszemű vásárló.

Többször felszólították

Szerencsen és Miskolcon is volt üzlete annak a pékségnek, amely néhány év alatt több tízmillió forintos adótartozást felhalmozott fel. Tartozását többszöri felszólítás ellenére sem fizette meg, ezért a NAV végrehajtói lefoglalták a pékségekben lévő ingóságokat azzal a feltétellel, hogy az eljárás befejezéséig használhatják a gépeket, de nem értékesíthetik azokat.

A végrehajtók közölték a pékség külföldi képviselőjével, hogy amennyiben – a törvény által biztosított határidőn belül – befizeti a tartozását, feloldják a lefoglalt ingóságokat, ellenkező esetben elszállítják és értékesítik a gépeket.

A vevő perelhet

Mivel a vállalkozás a megadott határidőn belül nem fizette be tartozását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtói elrendelték a lefoglalt gépek elszállítását. Kiderült, hogy a szerencsi üzletet időközben bezárta a vállalkozás, a miskolci pékséget pedig a NAV által lefoglalt gépekkel együtt – a tiltás ellenére – értékesítette egy másik vállalkozásnak.

A vásárló azt állította nem tudott a lefoglalásról, annak ellenére, hogy az eladóval rokoni kapcsolatban van. Az, hogy valójában tudott-e a lefoglalásról vagy sem, nem akadályozta a végrehajtókat abban, hogy az üzletekben található nyújtó- és dagasztógépeket, mérlegeket, öltözőszekrényeket, ipari hűtőket, kemencéket, de még a bemutató pultokat is elszállíttassák.

A lefoglalt tárgyak és eszközök értéke csaknem 14 millió forint. A lefoglalt ingóságokat árverésen értékesítik majd, az adós által átvert vásárló pedig a bíróságon perelheti vissza az adósnak kifizetett összeget.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában