Helyi közélet

2016.02.09. 09:44

Egy havi jutalmat ígér az MVK vezér, ha sikerül a 2016-os terv

Miskolc - "<em>Köztudomású, hogy miközben olyan nagy közlekedési vállalatok, mint a MÁV vagy BKV maximum fél százalékos „béremelést” ajánlottak fel, addig minálunk az elmúlt időszakban adott 3-5%-os béremelés és év végi jutalom éves szinten 115 millió forintot jelentett a dolgozóknak</em>" - olvasható Singlár Zsolt, MVK Zrt. vezérigazgató közleményében.

Miskolc - "Köztudomású, hogy miközben olyan nagy közlekedési vállalatok, mint a MÁV vagy BKV maximum fél százalékos „béremelést” ajánlottak fel, addig minálunk az elmúlt időszakban adott 3-5%-os béremelés és év végi jutalom éves szinten 115 millió forintot jelentett a dolgozóknak" - olvasható Singlár Zsolt, MVK Zrt. vezérigazgató közleményében.

Éppen ezért, ezt a mostani alkalmat ragadom meg arra, hogy új bejelentést tegyek. Amennyiben vállalatunk a 2016-ra vonatkozó terveit tejesíteni tudja, valamennyi dolgozónk egy havi bérnek megfelelő jutalomban részesül decemberben. Ez az egy havi bérnek megfelelő jutalom duplája a tavalyinak, és az adott évre egy főre számolva 8,3%-os jövedelememelkedést jelent.

Az egy havi jutalom azonban csak kollektív alapon adható, mindezt a szakszervezeteknek is el kellene fogadniuk.

Amennyiben ezzel együtt sincs megállapodás, döntési helyzethez érkezünk. Nem marad más megoldás, minthogy a vállalat a sztrájkügyet lezártnak tekintse. Nem is tehetünk másképp, hiszen a több mint 120 napja fennálló sztrájkfenyegetés csak arra volt jó, hogy cégünknek üzleti és erkölcsi károkat okozzon.

Singlár Zsolt, MVK Zrt. vezérigazgató

Miskolc, 2016. február 8.


Miskolc - Én is buszvezető vagyok! – kiáltotta az egyik felszólaló az MVK előtti tüntetésen szerdán.

Miskolc - „118 napja fenyegetőznek sztrájkkal az MVK szakszervezetek, ideje lenne, ha végre színt vallanának” - kezdi szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményét az MVK Zrt. vezetősége.

Miskolc - Sajnos lesz sztrájk, bár jobb lenne, ha nem lenne rá szükség – mondta Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének elnöke.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában