Helyi közélet

2016.01.07. 12:17

Zorba, a görög bemutató a Miskolci Nemzeti Színházban

Miskolc - A nagy sikerű Broadway musical, a Zorba, a görög bemutatójára készül januárban a Miskolci Nemzeti Színház.

Miskolc - A nagy sikerű Broadway musical, a Zorba, a görög bemutatójára készül januárban a Miskolci Nemzeti Színház. Erről volt szó a tegnapi, Helynekemben rendezett sajtótájékoztatón. Zorba, az örök vándor életét leginkább Nikos Kazantzakis világhírű regényéből, vagy az Anthony Quinn főszereplésével készült filmváltozatból ismerjük. Szőcs Artur állítja színpadra az előadást, amely alapjául a Broadway musical szolgál. Slárku Anett dramaturg munkája ez az átirat, ami nagyban támaszkodik a regényre is.

Az előadást dupla szereposztásban játsszák, így egészen más Zorbát láthatunk majd Szegedi Dezső és Gáspár Tibor alakításában, vagy éppen Madame Hortense megformálásában, Seres Ildikó és Nádasy Erika kettősében. Az előadás látványvilága is különleges, Horesnyi Balázs díszlettervező Szőcs Arturral egy makettfalut álmodott meg, ahol makettméretűek a házak, a templom és a város minden építménye.

– A történet Zorba jellemében a pozitív gondolkodás, az optimizmus erejét mutatja meg, a nehéz körülmények között élő közösségben – mondta Szőcs Artur.

A Zorba bemutatójához kapcsolódva szombaton este 8 órától megidézik a görög nyarat a miskolci belvárosban: a színház művészei óriás szirtakira hívják az érdeklődőket a Szinva teraszra, de lesz kocsmatúra is, majd az este görög táncházzal zárul a Helynekemben.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában