Helyi közélet

2016.01.14. 08:03

Valamit sodor, visz a víz

Sárospatak - Árhullám indult el a Bodrogon és a Tiszán az elmúlt napok időjárásának köszönhetően.

Sárospatak - Árhullám indult el a Bodrogon és a Tiszán az elmúlt napok időjárásának köszönhetően.

Akik szerdán dél­előtt utaztak át Sárospatakon a Bodrog-hídon, azok alighanem el is szörnyülködtek a látványon, hiszen szinte a folyó teljes szélességében uszadékfa és műanyag hulladék borította a folyót.

Csont Csaba, az ÉKÖVIZIG műszakiigazgató-helyettese lapunknak elmondta, az elmúlt napok csapadékos és enyhe időjárásának köszönhetően kisebb árhullám indult el a Bodrog és a Tisza mellékfolyóin, amely uszadékot is hozott magával. Miután az Ung és Latorca egyes partszakaszain illegális szemétlerakók is találhatóak, így az eső és az olvadás ezt is a folyóba mossa, így ez a hulladék jelent meg szerdán dél­előtt a Bodrogon és a Tiszán.



Miután a Bodrogon és a Tiszán irreálisan magas költséggel járna a védekezés, ezért megvárják, amíg a kommunális hulladék és a növényi uszadék a kiskörei vízlépcsőhöz ér, és ott fogják kiemelni azt. Csont Csabától megtudtuk, természetesen nem minden hulladék úszik le Kisköréig, hiszen útközben rengeteg uszadék sodródik a folyók partjára, ahol megakad.

Az árhullám levonultával az ÉKÖVIZG munkatársai végigjárják a Bodrog és a Tisza érintett partszakaszait és az ott megrekedt hulladékokat eltávolítják.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában