Helyi közélet

2016.01.17. 09:47

Újkori népvándorlás zajlik

Miskolc - Nógrádi György professzor, biztonságpolitikai szakértő volt a vendég.

Miskolc - Nógrádi György professzor, biztonságpolitikai szakértő volt a vendég.

Európa meghódítása vagy egy újkori népvándorlás zajlik az öreg kontinensen. A válasz korántsem egyszerű, talán mindkét folyamat tanúi lehetünk egy időben.

A migránsok beáramlását elsőként Magyarországnak sikerült befékezni. A sokat bírált határzár megépítésével elejét vettük az illegális bevonulásnak, miközben minden szociális segítséget megadtunk a jogos menedékkérőknek.

Nem volt könnyű s egyszerű megtalálni a helyes utat. Még emlékezhetünk a röszkei ostromra, amikor több ezren családostul akarták ledönteni a kerítést. Miközben érvényes úti okmányokkal, regisztrációval minden nehézség nélkül átléphették volna a határainkat.

Nógrádi György professzor, biztonságpolitikai szakértő volt a vendége a Civil Összefogás Fórum miskolci klubjának az ITC székházban.

Az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége B.-A.-Z. megyei törzskapitánysága, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével együttesen tartotta meg az idei első rendezvényt, amelyen a Merre, hogyan tovább címmel a jelenkori népvándorlásról, a hazai és a globális kérdésekről volt szó. Az elő­adáson jelen volt dr. Csizmadia László, a CÖF és a CÖKA alapító elnöke.

Nógrádi György előadását élénk érdeklődés kísérte. A televízióból ismert szakértő jelenleg a legjáratosabbak közé tartozik a migrációs veszélyek témájában. Mint nagy utazó és több biztonságpolitikai konferencia résztvevője a korábban nem publikált tényekről is őszintén beszélt. A vele készült interjút később közöljük.

ÉM-SZI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában