Helyi közélet

2016.01.27. 18:36

Újgenerációs lájkvadászok Kazincbarcikán

Kazincbarcika - La Cosa Nostra – művészet, kreativitás, életérzés, fiatalos életigenlés, innovatív gondolatok és tettek. Egy kazincbarcikai újgenerációs csapat, erős közösséggé kovácsolva.

Kazincbarcika - La Cosa Nostra – művészet, kreativitás, életérzés, fiatalos életigenlés, innovatív gondolatok és tettek. Egy kazincbarcikai újgenerációs csapat, erős közösséggé kovácsolva.Nagyjából egy éve, hogy barátok és haverok életre hívták a La Cosa Nostra Kreatív Csoportot (LCN), mely bevallottan a Kazincbarcikán és környékén élő művészek, értelmiségi fiatalok csoportba szervezésével és motiválásával foglalkozik.

Sokszínűek, kreatívak

Ám ma már mindenki tudja, hogy ettől jóval több az LCN. Jótékonykodnak, újabb és újabb kihívásokat, megoldásra váró ügyeket keresnek és oldanak meg; döngetik a magyar zenei világ kapuit; sokszínű művészetükkel és kreatív ötleteikkel újdonságot hoznak; hisznek, bíznak, alkotnak és adnak.

Erre jó bizonyíték volt az elmúlt egy év számos akcióval, jótékony fellépéssel és megjelenéssel, melyet január 22-én egy szakmai elismerés is fémjelzett a városi magyar kultúra napi ünnepségen. A csoport lett 2016-ban a „Kazincbarcika Közművelődéséért” Érték Díj nyertese, így az LCN-henger már egy szép elismerést bezsebelve halad tovább idén.

Hrabina Norbert, az LCN elnöke és egyben arca szedte leltárba 2016-os terveiket: – Szeretnénk egy saját rendezvénysorozatot, mely a fiatalok körében oly fontos drogprevencióval foglalkozik, és sajátos módon mutatunk majd alternatívákat a szabadidő hasznos eltöltésére. Ennek révén felkeresnénk a kazincbarcikai középiskolákat, és tehetséges, ambiciózus fiatalokat is toboroznánk magunk közé. Jövőképfejlesztő programot is tervezünk a középiskolásoknak, ennek keretében már nagyobb élettapasztalattal rendelkező huszonévesek mesélnek majd a különböző szakmák nyújtotta lehetőségekről, és arról, hogy hogyan tudnak érvényesülni, ha kikerülnek az iskolából. Emellett kisebb projektjeink is vannak, folytatjuk a „hangszersimogatót”, a tehetséges fiatalok felkarolását és menedzselését, segítünk, ahol kell, és ahová hívnak.

Most például egy barcikai sportolót, Lagzi Kovács Bendegúzt, magyar bajnok birkózót is támogatunk abban, hogy a 2020-as olimpián ő is ott legyen. Csak tőmondatokban még néhány tervünk: a La Cosa Nostra Bandnek egy saját CD-t szeretnénk kiadni, új és saját tulajdonú hangszereket próbálunk beszerezni, fejlesztjük a képzőművészeti tevékenységeinket, egyre szélesebb körben vállalunk zenei és egyéb fellépéseket, szolgáltatásokat, perspektívát és fejlődési lehetőséget nyújtva rendkívül tehetséges tagjainknak. Ám ahhoz, hogy ezek a terveink megvalósuljanak, bizony mi is támogatásra szorulunk. S ez nem csupán anyagi segítséget jelent, hanem bármilyen tárgyi fel­ajánlást: a festéktől elkezdve az ecseten, a hungarocellen át a raklapokig, hordókig, bármilyen felesleges faanyagig szinte bármit elfogadunk művészeinknek, hiszen ezek a felajánlások nekik aranyat érnek!

De ha valakinek már feleslegessé vált régi vagy akár sérült hangszere van és szeretné azt nemes célra fordítani, akkor azért is nagyon hálásak lennénk. Szóval nyitottak vagyunk bármire, kreatívan és újszerűen gondolkodunk és haladunk előre. Most például egy össznépi lájkvadászatba kezdtünk egy lehetséges támogatásért. Úgyhogy, aki fantáziát lát bennünk és magáénak érzi „A mi ügyünk!”-et, az támogasson bennünket a legnagyobb közösségi oldalon, ahol a La Cosa Nostra (művész) profilt kell keresnie – mondta a vezető.

ÉM-PA


Minél többet

Bár a La Cosa Nostra egy nap alatt begyűjtötte a minimális ezer kedvelést, minél több lájkot kap a csapat, annál nagyobb esélye lesz a céljaik megvalósítása érdekében elengedhetetlen támogatásra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában