Helyi közélet

2016.01.14. 10:19

Tovább bővítette együttműködő partnereinek körét a Miskolci Egyetem

Miskolc - Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Az egyetemnek már számos hasonló megállapodása van a gazdaság szereplőivel, valamint a társadalomtudományokhoz köthető szervezetekkel.

Miskolc - Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Az egyetemnek már számos hasonló megállapodása van a gazdaság szereplőivel, valamint a társadalomtudományokhoz köthető szervezetekkel.

Torma András, az egyetem rektora az ünnepélyes aláírás előtt hangsúlyozta: a megállapodás legfontosabb célja, hogy segítségével a jövőben az oktatás, a kutatás és a gyakorlati képzés területén az eddiginél szorosabb együttműködés jöjjön létre az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a végrehajtói kar között. Ezáltal tovább fejlődik az Állam- és Jogtudományi Kar graduális és posztgraduális képzéseinek köre, valamint az itt folyó tudományos és oktató munka. A megállapodás másik fontos eleme, hogy összehangolja a jogi kar és a végrehajtói kar által végzett oktatási és szakmai tevékenységet, valamint a pályázati lehetőségek közös kihasználását.

Kölcsönös előnyök

A rektor elmondta azt is: a ’80-as évek előtt, amikor az egyetemen csak műszaki képzés folyt, akkor az intézmény csak a gazdaság szereplőivel, vállalatokkal, cégekkel kötött hasonló együttműködést, de amikor megjelentek a társadalomtudományi képzések az intézményben, akkor egyre több egyéb szervezettel is szorosabbra fűzték a kapcsolatot. Ma már együttműködnek többek között a miskolci és a berentei önkormányzattal, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatallal és a Miskolci Törvényszékkel.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke azt emelte ki, örül annak a lehetőségnek, hogy a rendszerben dolgozó végrehajtók vagy végrehajtójelöltek a Miskolci Egyetemen szerezhetik meg a munkájukhoz szükséges tudást. De az is fontos számukra, hogy az egyetem minél több fiatal hallgatóját be tudják vonni a végrehajtói munkába.

Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja szintén örül az együttműködésnek. Jelezte: a miskolci az ország negyedik jogi kara. Számukra mindig is fontos volt, hogy a diákok az egyetemi évek alatt a megfelelő gyakorlati tudást is megszerezzék, és ez a mostani együttműködés ennek erősítését, továbbfejlődését szolgálja.


„Kiváló oktatók, hallgatók”

Az ünnepélyes aláíráson Torma András rektor azt is hangsúlyozta, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar minden bizonnyal azért választotta a Miskolci Egyetemet együttműködő partnereként, mert a miskolci Állam- és Jogtudományi Karon kiváló oktatók dolgoztak és dolgoznak. Ennek bizonyítéka, hogy többen közülük az Alkotmánybíróság bírái voltak vagy jelenleg is azok, de a kar hallgatói közül is ma már sokan magas pozícióban dolgoznak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában