Helyi közélet

2016.01.26. 13:44

Siker

<em>Mongóliában mondta a magyar miniszterelnök hétfőn, mindkét ország nagyon sikeres, kérdés, együtt is sikeresek akarnak-e lenni, majd ajándékként átadott egy 25 millió dolláros hitelkeretet egy kombinát felújításához.</em> <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete.</strong>

Mongóliában mondta a magyar miniszterelnök hétfőn, mindkét ország nagyon sikeres, kérdés, együtt is sikeresek akarnak-e lenni, majd ajándékként átadott egy 25 millió dolláros hitelkeretet egy kombinát felújításához. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Közeledünk hát Mongóliához, ahhoz a Mongóliához, amely 800 évvel ezelőtt hozzánk közelített két ízben is. Segítségül: mindkettő tatárjárásként maradt fenn az utókor emlékezetében. Múlt heti hír pedig ehhez, minaretet terveznek a szigetvári csata évfordulójára, amelyen jelen lesz a török kormányfő.

Nyilván a két esemény között nincs semmi összefüggés, de akár az is lehet egy szempont, miért fontos egykori két leigázónkhoz közeledni, amikor akad közelebb számos olyan nemzet, amelyikkel lehetne javítani a kapcsolaton, és akik legalább annyira sikeres országnak számítanak, mint a törökök és a mongolok.

Ha már ezen a vonalon haladunk, mindjárt itt vannak az osztrákok, akik egykor olyan monarchiát alakítottak ki a magyarokkal, hogy azóta se fejlődött akkorát Magyarország, mint akkoriban. Igaz, velük kicsit nehezebb lehetne elhitetni a hatalmas sikereinket, amikor a siker jele a nagy tömegek jóléte szokott lenni, náluk pedig egy takarítónő napi nyolc órai munkával kétszer annyit visz haza, mint nálunk egy diplomás orvos az éjszakai ügyeleteivel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában