Helyi közélet

2016.01.14. 11:15

Piano Péntek: fiatal tehetségek a Drótban

Miskolc - A decemberi tehetségkutató verseny két győztese zongorázik péntektől a Drót Bisztróban.

Miskolc - A decemberi tehetségkutató verseny két győztese zongorázik péntektől a Drót Bisztróban.

A Drót Bisztró és az Észak-Magyarország közösen indított tehetségkutató versenyt, amelynek keretében – mint Barkóczi Eszter, a Drót Bisztró igazgatója elmondta – fiatal, ambiciózus pianistákat kerestek, akik (ha méltónak találtatnak rá) 2016. január és május között 12 alkalommal léphetnek fel díjazás ellenében a Piano Péntek programban mint a program állandó művészei.

A két legjobb…

A zongorás tehetségkutató verseny döntőjét decemberben rendezték meg a Drót Bisztró professzionális zongoráján. A jelentkezők közül egy lány és egy fiú – Oláh Kitti és Pálinkás Zsolt – zenéje bizonyult a legjobbnak, így ők ketten vehették át a győzteseknek járó ajándékokat, közte azt a lehetőséget, hogy idén már péntekenként zenélhessenek a Drót Bisztró közönségének.

Kitörési lehetőség

Holnap tehát immár a nagyközönség előtt mutatkozik be repertoárjával a két ifjú tehetség. Oláh Kitti, a Lévay József Református Gimnázium tanulója zeneiskolában szerzett zongorás képesítést. Mint mondja, nagyon szereti a klasszikus zenét, a jazzt és a bluest. Pálinkás Zsolt a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett zongora szakon, utána pedig elvégezte a Kőbányai Zenei Stúdió kurzusát is. Tervei között szerepel, hogy a zenéből éljen meg. A Piano Péntek pedig ehhez jó kitörési lehetőséget kínál.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában