Helyi közélet

2016.01.12. 18:50

Petíció: eddig közel ezer aláírás a Petőfi-kilátóért

Bánkút, Miskolc - Petíció indult a Bálványon található Petőfi-kilátó megmentése érdekében.

Bánkút, Miskolc - Petíció indult a Bálványon található Petőfi-kilátó megmentése érdekében.

„Ez a petíció azon nemes ügynél fogva indult, hogy megmentse a Bükk-hegység egyik legszebb panorámájával rendelkező pontján található Petőfi-kilátót” – áll a petícióban. „A kilátó tulajdonosi, jogi háttere rendezetlen, keszekusza. Ezért még az állagmegóvási munkálatok is nehézkesek. A kilátó műszaki állapota évről évre egyre rosszabb, 2015 végétől pedig a legszebb panorámát adó felső szint már lezárásra is került, ugyanis az ott-tartózkodás életveszélyes. Az aláírások számát (hétfőn 14 órakor 982-en írták alá – a szerk.) tekintve a célunk az, hogy legalább annyi össze­jöjjön, amennyi elég lehet ahhoz, hogy elgondolkodtassa azokat a szerveket, szervezeteket, melyek tehetnek a kilátó minél további fennmaradásáért.” A petíció azzal zárul, hogy „a természetjárás és a hozzá szorosan kapcsolódó környezetvédelem rendkívüli jelentőségű és komoly állami támogatás áll mögötte”, ezért szeretnék elérni, hogy a jövőbeni lehetőségekhez mérten a kilátó is meg tudjon újulni.

Ezzel kapcsolatban Győri Tamás József, az MTSZ igazgatója lapunknak elmondta: „Képben vagyok a kilátó kapcsán, egy emblematikus hely! A probléma a tulajdonviszony, ami elég összetett kérdés. Látjuk a szándékot a megye oldaláról és azt is, hogy mennyire fontos az ott élőknek, ezért támogatjuk a megújulást és amiben tudunk, segítünk”.

ÉM-JLI


Bánkút – Le van zárva a Bálványon álló Petőfi-kilátó felső része, ami meg­érett egy felújításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában