Helyi közélet

2016.01.31. 15:52

Nem volt kérdés, hogy maradnak…

Harsány - Az önkormányzat az idén is folytatja a népszerű programot, terveik szerint kibővített keretösszeggel.

Harsány - Az önkormányzat az idén is folytatja a népszerű programot, terveik szerint kibővített keretösszeggel.

Itt lesz a nappali és a konyha, az ott a gyerekszoba, legelöl a háló – mutat körbe Tóth-Simon Sarolta az éppen épülő lakásukban. Most még jó képzelőerő kell ahhoz, hogy mindezt mi is lássuk, mert egyelőre egy kupac törmelék borítja a leendő családi fészek közepét. A falak szétverve, ami megmaradt, az még az előző lakó ízlését mutatja. De Sarolta – karján a kétéves Dominikkal – bízik benne, nyáron beköltözhetnek férjével. Hogy ez így legyen, abban nagy segítséget nyújt a harsányi önkormányzat, hiszen tavaly indították el a fiatalok számára felvehető otthonteremtési programjukat.

Befogadó település

„A férjem harsányi, én öt éve költöztem a településre, de amikor házat kerestünk, nem volt kérdés, hogy maradunk Harsányban” – mondta Sarolta. Hozzátette: nyugodt környezet, kedves, befogadó emberek élnek ott. Nem utolsó sorban az is Harsány mellett szólt, hogy a Dominik hamarosan óvodába megy, a településen pedig felújított, modern óvoda várja a gyerekeket – árulta el Sarolta.

A Tóth család egyelőre a nagyszülőknél lakik, de karácsony előtt megvették új házukat, és egy hete az átalakítást, felújítást is megkezdték. Bíznak benne, nyáron be is költözhetnek, a kisfiú pedig birtokba veheti az óriási udvart. „Egyelőre egyszintes lesz a ház, hármunknak most ez elég, később talán tetőteret is építünk rá” – mondta az édesanya.

A harsányi önkormányzat otthonteremtési támogatását is igénybe vették, így közel 200 ezer forintot kapnak majd, amiből az átvezetékelést és a törmelékek elszállítását oldják meg.

Nagy volt az érdeklődés

„Nagy volt az érdeklődés a harsányi önkormányzat által tavaly elindított otthon­teremtési program iránt” – ezt már Szabó Gergely polgármester mondta lapunknak. A település tavalyi költségvetésében lakásvásárlás vagy építkezés támogatására elkülönített keretet teljes egészében igénybe vették az itt letelepedni vágyó fiatal párok.

„Természetesen az önkormányzat az idén is folytatja a népszerű programot, terveik szerint kibővített keretösszeggel. Nagy öröm számomra, hogy sikeresnek bizonyult a kezdeményezés és sokan vettek lakást vagy kedvezményes árú építési telket Harsányban. Úgy tapasztalom, hogy a kormány által biztosított jelentős anyagi támogatás komoly ösztönzésként hat, és bízom benne, hogy még többen választják majd Harsányt otthonukul. Az elmúlt években olyan települést hoztunk létre, amelyet fejlett infrastruktúra, családbarát nevelés és oktatás, egyedi lehetőségek, valamint színvonalas, ingyenes szolgáltatások és programok jellemeznek, ahol jó élni, otthont teremteni, családot alapítani, gyermeket nevelni”– hangsúlyozta a polgármester.

ÉM-NSZR


Harsány – Otthonteremtési támogatást kínál a Harsányba költöző fiataloknak a település önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában