Helyi közélet

2016.01.20. 19:54

Múzsa-díj - A díjazott kívánsága az első

Miskolc - Már próbálják a Múzsa-díj gálaestjét a Miskolci Nemzeti Színház színészei.

Miskolc - Már próbálják a Múzsa-díj gálaestjét a Miskolci Nemzeti Színház színészei.

„Minden évben izgalmas feladat megrendezni a Múzsa-díj gáláját” – kezdte Fandl Ferenc, az est rendezője, a teátrum színművésze. Az idén sincs ez másképp, hiszen a Miskolci Nemzeti Színház 15 művésze és több meghívott vendég szerepel majd a január 22-i műsorban. A programot minden alkalommal a díjazott ízléséhez igazítják, ami előzetes egyeztetéseket, beszélgetéseket igényel. Majd ezeket az információkat próbálják színházi előadássá tömöríteni.

Komolyzene köré épül

Ez az idei díjazott, Szabó Balázs orgonaművész esetében is így lesz. Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, az idei gálaest éppen ezért a komolyzene köré épül majd – fogalmazott a rendező. „Az orgonaművésznek voltak javaslatai, hogy kiket látna szívesen a műsorban, ezek közül többen is elfogadták a meghívást. De nem szeretném elárulni, hogy kik, legyen meglepetés” – tette hozzá Fandl Ferenc.

A színművész már negyedik éve rendezi a Múzsa-díj gálaestjét, ami azért is igazi kihívás, mert a díjazottak mindig más területről kerülnek ki, más az érdeklődési körük, ráadásul tavaly ketten vehették át az elismerést. „Nehéz arra válaszolni, hogy az általam rendezett estekből melyik volt számomra emlékezetes. Hiszen mindegyik az volt, ráadásul azért is szeretem ezt a munkát, mert elsőre minden évben lehetetlen küldetésnek tűnik a műsor megrendezése. Majd szép lassan, apró mozaikokból összeáll az est, és remélem, a végeredmény mindig egy színvonalas, gondolatébresztő elő­adás” – mondta Fandl Ferenc.

ÉM-NSZR


A gálaest

A Múzsa-díj átadásának gálaestje január 22-én este 7 órától lesz a Miskolci Nemzeti Színházban. Jegyek, korlátozott számban, 1000 forintos áron kaphatók a színház jegyirodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában