Helyi közélet

2016.01.29. 08:27

Miskolci "kocsonyavita" - Döntött a Kúria: pert nyert az önkormányzat

Miskolc - Pert nyert Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Cine-Mis Nonprofit Kft. Rózsa Edittel és az Eurokom Kft.-vel szemben – tudatta az önkormányzat sajtóközleménye.

Miskolc - Pert nyert Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Cine-Mis Nonprofit Kft. Rózsa Edittel és az Eurokom Kft.-vel szemben – tudatta az önkormányzat sajtóközleménye.

„A Kúria 2016. január 27-én hozott jogerős döntése hosszú évek óta tartó pereskedés végére tett pontot – fogalmaznak. – Az ítélet szerint Miskolc Önkormányzata nem sértette meg a felperesek „Miskolci Kocsonyafesztivál” és „Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál” ábrás védjegyekhez fűződő jogait, védjegyeiket az alperesek nem bitorolták.”

A Kúria kötelezte Rózsa Editet és az Eurocom Kft.-t a perköltség megfizetésére. Az ítélet ellen további fellebbezésnek és felülvizsgálati kérelemnek nincs helye.

Rózsa Edit válaszközleményében – egyebek mellett – leírta: a Kúria döntésének indokolásában megállapította, hogy a kocsonyafarsangot megrendező Cine-Mis Kft. tevékenysége kimeríti a védjegybitorlást. Véleménye szerint a jogsértés továbbra is fennáll, jelenleg folyik a Miskolci Törvényszéken a tisztességtelen piaci magatartás miatt indított per az önkormányzattal és a Cine-Mis Kft.-vel szemben.

„A Kúria döntése megnyitotta annak lehetőségét, hogy egyfelől a Cine-Mis esetében a strasbourgi bírósághoz forduljunk, másfelől Miskolc polgármestere esetében felbujtás és más ezzel összefüggő bűncselekmények ügyében eljárás induljon – írta közleményében Rózsa Edit.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában