Helyi közélet

2016.01.10. 16:55

Madár miatt nem vágnak ki fát Miskolcon

Miskolc - Több jegenyefát is kivágtak a közelmúltban Miskolcon. Miért volt erre szükség?

Miskolc - Több jegenyefát is kivágtak a közelmúltban Miskolcon. Miért volt erre szükség?Fakivágásról küldött fotót egyik olvasónk, azt írta alá: ez felér egy mészárlással. A helyszín a Tátra utca, az áldozatok – ahogy panaszosunk fogalmazott – egészséges, 54 évet élt jegenyefák voltak. Olvasónk azt is elmondta, a városgazdánál érdeklődött, ahol azt a tájékoztatást kapta, műszeres vizsgálattal állapították meg, hogy a jegenyék betegek voltak. Levelében kitért arra is, hogy a városgazdától úgy tudja, a későbbiekben az utca összes fáját kivágják, sőt a Torontáli utcában is.

Egy másik olvasónk hasonlót jelzett Miskolctapolcáról, az Aradi sétányról, ott is jegenyefák voltak az „áldozatok”. Megkérdeztük a városgazdát, miért volt szükség a fakivágásokra.

Nem biztonságosak

„A Torontáli és Tátra utcákban a lakók kérték a fák kivágását, mivel azok belógtak a házak közé” – ezt Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs igazgatója mondta. Azt is: a bejelentés után – mint minden esetben – a szakemberek megvizsgálták a növényeket, és megállapították, nem biztonságosak, az egészséges ágak is töredeznek. Az Aradi sétányon is hasonló volt a helyzet, kívülről hiába tűntek egészségesnek a fák, belül odvasak voltak – tette hozzá.

„A városgazda minden ilyen jellegű lakossági kérés esetében megvizsgálja a növényeket. Ha nem indokolt a fakivágás, természetesen nem történik meg. Volt olyanra példa, hogy valaki jelezte, vágjuk ki a lakása előtti fát, mert sok rajta a madár, és zavarja, ahogy hangosan csiripelnek. Ilyen indokkal persze nem vágunk ki fát” – magyarázta Pásztor Imre.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában