Helyi közélet

2016.01.12. 10:51

Küldjön hírt - Folytatódik 2016-ban is a diákok üzemlátogatása Ózdon

Ózd - Ötszáz ózdi tanuló és pedagógus vesz részt abban a kezdeményezésben, amit a Szeretet Gyermekei Alapítvány szervez az ózdi gyerekekért, Ózd város jövőjéért.

Ózd - Ötszáz ózdi tanuló és pedagógus vesz részt abban a kezdeményezésben, amit a Szeretet Gyermekei Alapítvány szervez az ózdi gyerekekért, Ózd város jövőjéért.

A korábbi „Szeretetteljes diákévek” elnevezésű programsorozatunknak köszönhetően a fórumokon résztvevő 14 ózdi iskolából, több mint 600 diák, pedagógus és szülő fogalmazta meg azokat az igényeket, melyek között az üzemlátogatások is szerepeltek. - módja érdeklődésemre Énekes Béla fejlesztőmérnök a közhasznú alapítvány vezetője, majd így folytatja a megkezdett gondolatot:

Igyekszünk olyan programokat szervezni, melyek révén az összefogást, együttműködést is meg tudják tapasztalni a résztvevők. Erre egy eklatáns példa az Ózdi Ipari Parkba szervezett látogatássorozat, melyben szinte az összes ott működő vállalkozás segítőkészen, önzetlenül részt vett azért, hogy a diákok beleláthassanak az ipar világába, ezzel segítve a pályaválasztásukat, jövőképük kialakulását. Továbbá azért, is, hogy minél több jó szakember kerüljön ki közülük, mivel manapság sajnos már egyre nagyobb a szakemberhiány.

Ezúton is hálásan köszönjük minden partnerünknek, hogy közreműködnek programjaink eredményes végrehajtásához!

2015. október és novemberében, összesen 10 ózdi általános iskola 19 pályaválasztás előtt álló nyolcadikos osztálya látott bele a Törzsgyár területén működő főként fémipari cégek életébe. 2016. Januárjában további 4 ózdi középiskolából 8 osztály így összesen 500 fő vesz részt a látogatásokon.

- Kik segítették , segítik a gyárlátogatások lebonyolítását ?

- Csoportkísérőként az Ózdi Nyugdíjas Klub, Ózdi Ipari Örökségvédők Baráti Körének nyugdíjas mérnök tagjai tartottak előadásokat a gyár területén, akik az Ózdi Kohászati Üzemek idejében valamilyen vezető beosztásban dolgoztak.

Az üzemlátogatások és az azt megelőző előadások támogatói, előadói voltak:

Nemzeti Művelődési Intézet, B-A-Z megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ózdi Tankerülete, Ózdi Vállalkozói Központ és Inkubátor Alapítvány, Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Ózdi Szakképzési Centrum, Ózd Város Önkormányzata

A legtöbbször látogatott vállalkozás a 22 cég közül: FÉMIKSZ, OERG, Ózdi Acél-Trans, Ózdi Ipari Park, Ózdi Távhő, Őrlőker, ORIN, Piramis, Spal, Agrofém 71’ és az Eréval Auditor Kft.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában