Helyi közélet

2016.01.01. 20:38

Komfortosabb körülmények Monokon

Monok - Befejeződött az egészségügyi alapellátás fejlesztése Monokon.

Monok - Befejeződött az egészségügyi alapellátás fejlesztése Monokon.

Új, kifejezetten az egészségügyi alapellátás igényeit kielégítő épületben várja a település lakóit a háziorvos, a fogorvos és a védőnő Monokon. A mintegy 59,97 millió forintos uniós támogatással megvalósult beruházással a község mintegy 1700 lakója komfortosabb körülmények között részesül ellátásban.

Kiemelt feladat volt, hogy olyan új épület készüljön, amelyben a helyiségek kialakítása az egészségügyi szolgáltatók igényeit és a beteg kényelmét egyaránt szolgálja.

Akadálymentes

A fejlesztés keretében a háziorvosi rendelő számára két helyiséget alakítottak ki, amelyek a betegek fogadását tekintve elkülönülnek a fogorvosi rendelő és a védőnői szolgálat betegek által használt tereitől (váróterem, mellékhelyiség). Az egészségügyi személyzet részére külön teakonyha és mellékhelyiség is épült, míg a védőnői szolgálat rendelőjéhez külön vizesblokk készült. A mozgáskorlátozottakra már az épületbe való bejutáskor is gondoltak, számukra rámpát építettek, emellett a rendelők belső kialakítása során is hangsúlyt fektettek az épület akadálymentes használatára.

A beruházás során törekedtek arra is, hogy az épület az üzemeltetetés során költséghatékonyan tudjon működni és a sikeres pályázat eszközbeszerzést is lehetővé tett mintegy 5,85 millió forint értékben.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában