Helyi közélet

2016.01.23. 11:24

Ivóvíz nélkül a diósgyőri ipari parkban

Miskolc - A tetemes számlatartozásra tekintettel felfüggesztette az ivóvíz-szolgáltatást a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. a Digép Ipari Park Kft.-nél. Ezzel egy időben a szolgáltatási szerződést is felbontották.

Miskolc - A tetemes számlatartozásra tekintettel felfüggesztette az ivóvíz-szolgáltatást a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. a Digép Ipari Park Kft.-nél. Ezzel egy időben a szolgáltatási szerződést is felbontották.

A vízhiány azért is nagy gond, mert így az ipari park területén működő vállalkozások is elesnek ettől a fontos szolgáltatástól. Közvetlenül ugyanis nekik nincs szerződésük a szolgáltatóval, az ipari parkot működtető cégen keresztül jutnak ivóvízhez. A korlátozás így azokat is sújtja, akik egyébként rendesen fizetnek.

Sikertelen egyeztetések

Az Észak-Magyarország kérdésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. (ennek a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő cégcsoportnak a tagja a Mivíz Kft. – a szerk.) kommunikációs vezetője mondta el, hogy a Mivíz Kft. kényszerű intézkedéseit megelőzően megtett minden tőle telhetőt a meg nem fizetett szolgáltatási díjak behajtására, azonban mind a sorozatos fizetési felszólítások, mind a jogi próbálkozások a tartozás behajtására, mind a halasztott fizetésről szóló egyedi megállapodás kevésnek bizonyult.

„A gondot az okozta, hogy a Digép Ipari Park Kft. vállalt fizetési kötelezettségét sem korábban, sem az egyedi megállapodásban kitűzött határidőre nem teljesítette” – mondta Pásztor Imre.

Akinek fizetni kell

A kommunikációs vezető megerősítette, hogy a Mivíz a Digép Ipari Park Kft.-vel állt a szerződés felmondásáig közszolgáltatói jogviszonyban, az ipari park területén működő cégek és a Mivíz Kft. között közszolgáltatói jogviszony nem jött létre.

„Ebből adódóan a felhalmozott tartozás rendezése az ipari park kötelezettsége” – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a Mivíz munkatársai intézkedéseik során minden esetben a vonatkozó jogszabályi előírások és határidők betartásával jártak el, tervezett intézkedéseiket pedig előzetesen írásban jelezték az illetékes hatóságok, szervezetek felé.

Az Észak-Magyarország megkeresésére Lech Zaciera, a Digép Ipari Park Kft. vezetője egyelőre nem kívánt reagálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában