Helyi közélet

2016.01.24. 17:25

Interjú: Likó Marcell - Vad Fruttik

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere, a Vad Fruttik zenekar frontembere Likó Marcell volt, aki mesélt lemezről, könyvről és jövőbeli terveikről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere, a Vad Fruttik zenekar frontembere Likó Marcell volt, aki mesélt lemezről, könyvről és jövőbeli terveikről is az olvasóknak.

Szabi: Nem először jártok Miskolcon. Milyen emlékeket idéz fel benned a város?

Likó Marcell -Vad Fruttik: Nagyon sok régi  és friss élmény köt a városhoz, hiszen anno még a Vian-ban is játszottunk, most pedig egy csodálatos club Miskolc szívében a Helynekem az, ahol találkozhatunk a mindig nyitott és lelkes közönséggel. Szeretünk itt lenni!

Szabi: Picit visszatekintve 2015-re, milyen év volt?

Likó Marcell -Vad Fruttik: Sok sok munka fémjelezte az előző évünket és igyekszünk ezt a lendületet idén is megtartani. Géczi János barátommal nemrég befejeztük a "Bunkerrajzoló" c. könyvet, melynek megírására közös barátunk, Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum kiadó főszerkesztője gondolt először. Viszont ahhoz, hogy megnyíljak kellett egy ember akivel bensőséges kapcsolatban vagyok.

A Jánossal már előtte is dolgoztunk dalszövegeken, így nem volt kérdés, hogy a könyvet is vele készítjük el. A Bunkerrajzoló egy fiatal fiú története, aki elmerül a reménytelenségben. A kábítószerek és a céltalanság örvénye mélyre sodorja, ám sorsa az, hogy megkapaszkodjon mégis és lépjen mindig feljebb. A könyv mellett tavaly befejeztük a "Tudom milyen" című albumot, amire tíz dal került és ez a tíz éves Vad Fruttik zenekar ötödik nagylemeze, amire nagyon büszkék vagyunk.

Az előző lemeztől eltérően a mostani anyag sokkal barátságosabb, ami leginkább a zenében érezhető. Kerekes Gerivel közösen írjuk a dalokat, vagy ő találja ki a zenéket otthon, aztán összebarkácsol valamit egy zeneszerkesztő programban, de előfordul, hogy én gitározgatok, dúdolgatok fel témákat a telefonomra. Fellépések terén a Budapest Park, a nyári fesztiválok és a tripla Akvárium clubbos megmozdulások szintén sok szép élményt hagytak bennünk.

Szabi: Klip fronton várható megjelenés?

Likó Marcell -Vad Fruttik: A "Tudom milyen" című dalhoz készült egy koncertes videó, a másik pedig a "Majom Majom" című dal klipje, ami nagyon érdekes, hisz kerestünk hozzá egy elismert mozgás művészt Fehér Feri személyében, aki nagyon érdekesen mozog a videóban. Érdemes lesz megnézni...

Szabi: Tervek?

Likó Marcell - Vad Fruttik: Jelöltek a Playboy Man of the Year (frontember) kategóriában, amin picit meglepődtem, de egy kellemes meglepetés is volt egyben. Természetesen folytatódik a lemezbemutató turné. Tavasszal igyekszünk az ország minden szegletébe eljutni és bemutatni az albumot. Nyáron jönnek a várva várt fesztiválok, mindeközben pedig a dalok is íródnak. A Kabóca Bábszínház pedig egy felnőtt darabot szeretne a könyvből készíteni, szóval nem lesz időnk idén sem unatkozni.

Szabi: Köszönöm Marci, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában