Helyi közélet

2016.01.10. 13:32

Fizikából, matekból és programozásból kiválóak

Miskolc - Kiváló eredményeket értek el a Földes Ferenc Gimnázium tanulói az elmúlt hónapokban országos és nemzetközi versenyeken.

Miskolc - Kiváló eredményeket értek el a Földes Ferenc Gimnázium tanulói az elmúlt hónapokban országos és nemzetközi versenyeken.

Plaszkó Noel 12.-es tanuló évfolyamán első díjat szerzett, és abszolút első helyezést ért el az International Young Physicists’ Tournament (Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenye) magyarországi válogatófordulóján, ezzel bekerült a 8 fős magyar felkészülési csapatba. Felkészítő tanárai: Pál Mihály, Zámborszky Ferenc, Bíró István. (Noel felkészülését a MOL Tehetségtámogató Program segíti.)

Gáspár Attila 10.-es diák harmadik díjat szerzett a Bolyai János Matematikai Társulat által szervezett Kürschák József Matematikai Tanulóversenyen. A versenybizottság első díjat nem adott ki. Felkészítő tanárai: Győry Ákos, Gulyás Tibor, Kovács Attiláné, Marosszéky Gábor, Pósa Lajos, Szűcs Gábor, Dobos Sándor.

Tompa Tamás Lajos 11.-es diák pedig második díjat szerzett az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett Eötvös-versenyen. A versenybizottság első díjat nem adott ki. Felkészítő tanárai: Zámborszky Ferenc és Kovács Benedek.

És még egy siker: A Földes csapata nyerte a Debreceni Egyetem Regionális Programozó Csapatversenyét, így egy évig a miskolci gimnázium dísze lehet a legjobbaknak járó vándorserleg! A csapat tagjai: Lencsés Ádám, Gáspár Attila, Robotka Adrián.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában